Tanzania Kilimanjaro AA koffie
12 augustus 2020 
in Koffie

Tanzania Kilimanjaro AA koffie

 

Tanzania Kilimanjaro AA, ARTcoffee Nr. 50

Tanzania Kilimanjaro AA koffie is een zeer aromatische iets zoete en zachte aciditeit met een volle smaak. Groeit tegen de hoogste berg van Afrika.

Deze Tanzaniaanse koffie wordt verbouwd op de flanken van Afrika’s hoogste en nog steeds besneeuwde berg, de Kilimanjaro. Doordat de boon op hoogte wordt verbouwd groeit deze langzaam. Het levert een heerlijke koffie op, vol van smaak en licht zoet.

Tanzania Kilimanjaro AA kopen>

 

 

Van oudsher wordt koffie op de Kilimanjaro geteeld in zogenaamde “Chagga Homegardens”. Dit is een duurzame manier van telen waarbij diverse gewassen door elkaar groeien en zo van elkaar profiteren door schaduw of  door elkaar de nodige voedingsstoffen te geven (permacultuur).

Tanzania staat op de derde plaats als koffieproducent in Afrika en produceert ongeveer één procent van de Arabica-koffie ter wereld.

De meeste Arabica-koffie uit Tanzania wordt zowel in de regio Kilimanjaro als in de zuidelijke hooglanden gekweekt. De hoge ligging van Tanzania kwalificeert bijna al zijn koffie als Strictly High Grown (SHG). Het koffiegebied in Kilimanjaro ligt op de vruchtbare vulkanische hellingen van de hoogste berg van Afrika, in Tanzania. De hoogtes van 1.000 tot 1.800 meter boven de zeespiegel. De regio geniet van een stabiel klimaat en toegang tot rivieren, bronnen en waterwegen, waardoor de Arabica-koffieplant kan gedijen. Ongeveer 400.000 boerenfamilies leven van koffie. De koffie maakt ongeveer 20 procent uit van de exportopbrengsten van Tanzania.

Tanzania Kilimanjaro kopen>

 

 

Tanzania, volledige naam Verenigde Republiek Tanzania, is een onafhankelijk land in Oost-Afrika. Het land grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda en Burundi in het westen; Oeganda en Kenia in het noorden; en Mozambique, Malawi en Zambia in het zuiden. De hoofdstad is Dodoma, maar de grootste stad is Dar es Salaam. Binnen de republiek heeft Zanzibar een semiautonome status. De naam Tanzania is een samentrekking van de twee landen waaruit het voortgekomen is, Tanganyika en Zanzibar: Tan – Zan – ia.

Tanzania Kilimanjaro kopen>

 

Smaakindicatie:

Tanzania Kilimanjaro AA koffie vertoont een levendige en heldere, wijnachtige zuurgraad, met een iets scherpe, rijke en sterke ceder smaak. Deze fijne Tanzania koffie is medium tot full body met nuances van zoete bessen-achtige fruit en ceder.

De Kilimanjaro AA koffie komt van kleinschalige plantages in Tanzania, waar de meeste koffiebessen nog met de hand worden geplukt. Dit is intensief en nauwkeurig werk. Vaak plukt het hele gezin mee.

 

 

Vlag Tanzania

De Verenigde Republiek Tanzania (Jamuhuri ya Muungano wa Tanzania) is het grootste land in Oost-Afrika dat ten zuiden van de evenaar ligt. Het werd een soevereine natie in 1964 door de eenwording van Tanganyika en Zanzibar. Het ontwerp van de Tanzaniaanse vlag is een combinatie van diagonaal geplaatste groene, zwarte, blauwe en gele kleuren. Het is een symbool van nationale eenheid en soevereiniteit en vertegenwoordigt samenhorigheid en eenheid tussen de Swahili-bevolking van Zanzibar en Tanganyika.

Tanzania Kilimanjaro kopen>

Over de schrijver
Reactie plaatsen