East-Timor Goulala Village Koffie
29 oktober 2020 
in Koffie

East-Timor Goulala Village Koffie

East-Timor Goulala Village Koffie

East-Timor Goulala Village koffie is een levendige fluweelzachte koffie met een medium body die zich lang laat nasmaken. Tonen van caramel.

Oost-Timor is relatief onbekend als koffieland, maar de geschiedenis van Oost-Timorese koffie gaat terug tot de 18e eeuw, toen de Portugezen koffiebonen naar dit kleine eiland brachten. Het is echter pas recent dat men in Oost-Timor gestart is met het produceren van speciale kwaliteitskoffie, hun huidige productvolume is minder dan 0.001% van de wereld productie.

East-Timor Goulala Village kopen>

Onze East-Timor Goulala koffie wordt geteeld door koffieboeren in Oost-Timor. Timor Goulala No.1 staat voor speciale koffie geproduceerd door Goulala No.1 Group, die bestaat uit 14 kleine boeren in het dorp Goulala in Oost-Timor. Oost-Timor ligt in zuid-oost Azië en is sinds 2002 onafhankelijk van Indonesië. In Goulala, een dorpje in het zuidwesten van het land, liggen de plantages van onze koffieboeren.

Onder leiding van senhor Joaquin Afonso da Silva hebben de groepsleden zich toegewijd om uitstekende koffie te produceren.

Ze gaan ’s ochtends koffiebessen oogsten en de oogst gaat door tot 14.00 uur. Nadat ze de oogst van de dag naar hun huis hebben gebracht, worden de kersen op dezelfde dag verwerkt en na fermentatie en was proces worden de koffiebonen gedroogd onder de zon. Voordat deze micro-lot wordt geëxporteerd, doorlopen de bonen 4 selectieprocessen om het besmettingsrisico van beschadigde bonen te minimaliseren en u de koffie van de best mogelijke kwaliteit te bezorgen.

East-Timor Goulala Village kopen>

De Democratische Republiek Oost-Timor of Timor-Leste (in Portugese tong) is een land in Zuidoost-Azië of, afhankelijk van de definitie, in Oceanië. Het land bestaat uit de oostelijke helft van het eiland Timor, de eilanden Atauro en Jaco, en Oecusse, een politieke exclave van Oost-Timor, aan de westelijke zijde van het eiland, omsloten door West-Timor. West-Timor behoort tot Indonesië.

Vóór de erkenning van onafhankelijkheid op 20 mei 2002 was Oost-Timor 24 jaar lang met harde hand bezet door Indonesië. Toen Oost-Timor in 2002 lid werd van de Verenigde Naties, koos het voor zijn Portugese naam Timor-Leste.

Etymologisch gezien is de naam Timor voor het hele eiland een verbastering van het Maleise timur dat “oost” betekent. De Indonesische naam voor Oost-Timor, Timor Timur, betekent letterlijk het “oostelijke oosten”.

Oost-Timor is verdeeld in 13 gemeenten die op hun beurt weer zijn verdeeld in postos administrativos. De gemeenten zijn: Lautém, Baucau, Viqueque, Manatuto, Dili, Aileu, Manufahi, Liquiçá, Ermera, Ainaro, Bobonaro, Cova Lima en Oecusse.

East-Timor Goulala Village kopen>

De vlag van Oost-Timor is sinds 20 mei 2002, de dag dat Oost-Timor onafhankelijk werd, de officiële vlag van het land.

Volgens de grondwet symboliseert de gele kleur de sporen van kolonialisme in de geschiedenis van het land. Zwart staat voor de donkere momenten die overwonnen zijn en nog overwonnen moeten worden. Rood vertegenwoordigt de onafhankelijkheidsstrijd, terwijl de witte ster vrede symboliseert.

East-Timor Goulala Village kopen>

Over de schrijver
Reactie plaatsen