Colombia San Isidro

WE BELIEVE THAT YOUR COFFEE SHOULD BE SOMETHING SPECIAL!

Proef de gastronomische vriendelijkheid van Colombia in onze specialty koffie. Rojas Specialty Coffee garandeert (h)eerlijke, authentiek én duurzaam geteelde specialty koffie. Al meer dan 100 jaar door familie Rojas met passie en vakmanschap geroosterd, speciaal voor jou. Je koopt bij ons Direct-trade, dus rechtstreeks vanaf onze koffieplantage! Met jouw aankoop maak je hét verschil, want daardoor:

  • Maak je direct IMPACT!
  • Help je de hele community (ong. 80 families) in de koffie regio Huila, Colombia.
  • Geniet je van de beste kwaliteit koffiebonen van deze twee Fincas ‘San Isidro en ‘Palo Grande’. Altijd VERS gebrand!
  • Koop je volledig traceerbare en 100% transparante (h)eerlijke koffie met een verhaal!
  • Excellent specialty coffee… cuppingscores boven de 85+ (SCA)

“From our plantation to your cup!”

Deze heerlijke Colombia koffie kopen!Hola, wij zijn de familia Rojas Zuñiga en de famila Perdomo Rojas uit Huila, Colombia. Wij hebben twee koffieplantages, die we al meer dan 100 jaar binnen onze familie op een authentieke manier runnen. We hebben door de verschillende familie generaties heen veel kennis, passie en vakmanschap verworven in specialty koffie, die we graag met u delen.

Familie geschiedenis koffieboerderijen

Aan het begin van de 20e eeuw werd de eerste koffieplantage van de familie opgericht door onze betovergrootvader Salomon Perdomo Alarcon. De plantage ging generaties over van vader op zoon. Bijzonder historisch feit: onze grootvader Señor Perdomo was in 1964 de ‘eerste gecertificeerde specialty koffieboer’ in de regio Huila, Colombia. Dat was een grote stap voorwaarts in de richting van erkenning van onze kwaliteit voor Specialty koffie. Hugo Perdomo, de kleinzoon van Salomo én de huidige eigenaar van ‘Finca San Isidro’, trouwde met Luz Divia Rojas en zo werd de plantage samengevoegd met die van de familie Rojas Zuñiga. De familie Rojas Zuñiga zijn de eigenaren van ‘Finca Palo Grande’. Deze koffieplantage is ook al meer dan 100 jaar bekend met het verbouwen van koffie. Vandaag de dag werkt alweer de 5e generatie koffieboer van de familie Perdomo – Rojas op de koffieplantage, de (klein)zoon Carlos Andres Perdomo Rojas.

Deze heerlijke Colombia koffie kopen!


Koffiedeskundige en ondernemer

Carlos Perdomo Rojas weet alles van elke stap in het koffieproces. Carlos is opgegroeid tussen de koffiebonen en is gediplomeerd barista. Carlos: “Mijn familie en ik hebben als doel om onze liefde voor specialty koffie te delen. Als koffieliefhebbers geloven wij dat u onze specialty koffie heerlijk zult vinden”. In 2019 reisde Carlos naar zijn familie in Nederland om Engels te leren. Samen met zijn Nederlandse tante Corine Blom is het innovatieve idee geboren om de koffie rechtstreeks vanaf de koffieplantage uit Colombia te verkopen. Direct-trade is zelfs beter dan Fair-trade, omdat er zonder (dure) tussenpersonen, rechtstreeks aan de boer betaald wordt. Er wordt gelijk meer impact gemaakt, waardoor  we weer kunnen investeren aan procesverbetering op de koffieplantage, de boeren en de families die bij ons werken, dit zijn in totaal zo’n 80 families.

Ons geheim – pure ambacht!

Elke boon telt! Colombia’s geografie en klimaat bieden een ideale combinatie voor het telen van 100% arabica koffiebonen. Het klimaat is vochtig en tropisch, de vulkanische grond is vruchtbaar en de hoge bergen zijn perfect. Door de ijle berglucht rijpt de koffiebes langzaam. Hierdoor ontwikkelen de koffiebessen zich als het ware tot echte “smaakbommen”. Wij telen met veel respect voor de natuur. We maken gebruik van natuurlijke omgevingselementen zoals water uit de waterval, schaduw van grote bomen en de zon om de koffiebessen te laten rijpen. Alle stappen in het proces gebeuren circulair op onze boerderij op een milieuvriendelijke en duurzame manier. Doordat de familie zich in de afgelopen 100 jaar hebben ontwikkeld met als specialisatie de specialty koffie, is er veel kennis, passie en vakmanschap. Dit vertaalt zich in de hoge kwaliteit van de koffiebonen en dat proef je.

Deze heerlijke Colombia koffie kopen!

Carlos: “Hoewel we een traditioneel product hebben, streven we ernaar om door de tijd heen te innoveren met verschillende rassen. Mijn familie staat bekend als hardwerkende ambachtelijke koffie experts. Het maken van de beste specialty koffie is een integraal onderdeel van onze cultuur en identiteit.”


Na vele pogingen vonden ze de perfecte roostermethode. Deze speciale methode bracht de rijke en complexe smaken van de koffie naar voren, een symfonie van smaken die nog nooit eerder in Nederland was geproefd. De koffie had tonen van donkere chocolade, een vleugje citrus en een diepe, aardse nasmaak die de ziel van Colombia leek vast te leggen.

Deze heerlijke Colombia koffie kopen!


Deze heerlijke Colombia koffie kopen!

Deze heerlijke Colombia koffie kopen!


Over de schrijver
Reactie plaatsen