Mfutila Coffee

Samenwerking met Mfutila Coffee

De samenwerking tussen Mfutila Coffee (Mauro) en Frans de Grebber is gestart in 2020. Mauro was op zoek naar een koffiebrander voor zijn koffie uit Angola. Mooie koffies die wel met zorg en liefde geroosterd moeten worden. Zo kwam Mauro bij Frans de Grebber.

Het idee achter Mfutila Coffee ontstond in 2012, toen Mauro Christovao Mfutila 2 maanden lang terug ging naar zijn geboorteland Angola. Hij bezocht er verschillende provincies en zag in elke provincie de koffiebonen terug: verschillende soorten bonen, verschillende soorten koffie, maar allemaal verbouwd door Angolese boeren met weinig toekomstperspectief en een zeer laag inkomen.
 

In de jaren 70 was Angolese koffie zeer bekend en geliefd in het Westen. In de jaren erna werd het land geteisterd door economische en sociale onrust en er was weinig tot geen export mogelijk. Men leek de koffie te zijn vergeten en dit verbaasde Mauro. Het is immers een drank die in Europa dagelijks wordt gedronken. Het contact met de eerste boeren werd gelegd. Mauro keerde in de maande en jaren erna een aantal malen terug om met eigen ogen de oogst van de boren te zien en het verbouwen van de koffie te inspecteren. Zodoende kon hij in Angola al een goedlopende koffiehandel opzetten.

Mauro en Stevan
Hierbij Wordt 'direct trading' gebruikt: er zijn geen tussenpersonen en de communicatie tussen Mfutila Coffee en de boeren wordt zo heel zuiver gehouden. De boeren verdienen wat hen toebehoort, geld voor hun arbeid en oogst. Maar ook ondersteuning op welke wijze dan ook voor de boeren en hun families. Dit is voor Mauro en zijn zakenpartner Stevan erg belangrijk want de boeren zijn het hart van de organisatie!Over de schrijver
remmie
Door

remmie

op 25 Apr 2023

De tekst : met eigen oogen de oogst van de BOREN (BOEREN) moet dus boeren zijn :-)

Reactie plaatsen