Wil jij ook wel eens de verschillen proeven van koffie in verschillende kleuren? 

    Koffie wordt geroosterd en heeft verschillende eindresultaten in kleur. Wij hebben gekozen voor drie      verschillende uiteenlopende kleuren. Dit herhalen we elke maand met een andere koffie. Zo                      beginnen wij in Maart en April 2022 met een Colombia Supremo. 


    1) Blond Roast, een licht geroosterde koffie die het meest geschikt is voor filter.

    2) Omni Roast, een in between geroosterde koffie die geschikt is voor bijna alle zetwijzen.

    3) Dark Roast, een donker geroosterde koffie die goed tot zijn recht komt als espresso.

3 heerlijke Colombia koffies

In 3 verschillende brandhoogtes

Blond Roast

Blond Roast is een licht geroosterde koffie die in veel gevallen het meest geschikt is voor een filter zetmethode. Het maakt de zintuigen zachtjes wakker en biedt een vriendelijk kopje koffie. Wanneer je koffie licht roostert krijg je een wat meer frisse, fruitige en zoete koffie met weinig bitters. Het geeft een licht karakter en body en een soepele afdronk.

Omni Roast

Omni Roast, een in between geroosterde koffie die geschikt is voor bijna alle zetwijzen. Een zachte en uitgebalanceerde rijke en toegankelijke smaak  Zo proef je de mooie fruitige tonen en prettige bittertjes, maar ook een milde body met een uitgesproken smaak.

Dark Roast

Dark Roast, geeft kracht en stevigheid. Een volle body en een rijk en robust karakter. Zeer donkerbruin met een olieachtige glans op de bonen. Laat wat mooie bittere tonen naar voren komen en is zeker geschikt voor de lekkerste espresso's. Als je de espresso volgens de regels zet (7,5 gram koffie, 35ml. water van 92 graden Celcius, 24 tot 28 seconde doorlooptijd met 9 bar druk) wordt het een heerlijk likeurtje. 

Dit is onze kleuren kaart.

Aan de hand van de kleuren kaart bepalen we de uiteindelijke kleur van de koffie tijdens het roosteren. Daarna meten we de koffie wanneer wij deze gemalen hebben met een kleurmeter. Deze kleurmeter maakt een foto van de gemalen koffie waar een nummer uit voort komt. Zo zorgen wij voor een constante kleur van de koffie.

Smaken

Op het rechter plaatje laten we de verschillende smaken zien die in veel gevallen naar voren komen. Engelse termen geven vaak meer de smaakbetekenis van de koffie die in het Nederlands moeilijker onder worden valt te brengen.

proberen?


Leuk om te ontdekken.