Uitleg Farmers Direct Coffee.

Farmer Direct gebruikt IBM-blockchain technologie om boeren, kopers en consumenten van de boerderij tot aan de koffie kop te verbinden.

De traceerbare en transparante koffiereis van Farmers Direct Coffee Coalition.

Samengesteld en geroosterd door Frans de Grebber Coffee Roasters.

Verpakt voor o.a. BACK TO THE FARMERS COFFEE.

Wil jij wel eens weten waar je koffie vandaan komt?

-   Wie de koffieboer is.

-   Wie zitten er allemaal tussen?
-   Hoe is het hier gekomen?
-   Wie is de koffiebrander?


QR-code

Via de QR-code op de verpakking van BACK TO THE FARMERS COFFEE, is de hele koffieketen inzichtelijk: van groene boon tot het zwarte goud in het koffiekopje. Zo zie je wie de koffieboer is en welke weg jouw koffiebonen hebben afgelegd. Je hebt o.a. inzage in de herkomst, het transport en de productie van je koffiebonen.

Op naar een eerlijke transparante koffiemarkt

We drinken met zijn allen veel koffie. Jaarlijks geven consumenten wereldwijd maar liefst ruim 200 miljard dollar uit aan koffie. Daarbij zijn herkomst en kwaliteit van koffiebonen een black box, omdat transparantie ontbreekt in de koffieketen. Dit wordt versterkt door dominante inzet van “blends” met bonen uit verschillende landen en continenten. De Farmers Direct Coffee Coalition heeft als ambitie de markt transparanter te maken om smaakvolle koffie op de markt te brengen, tegen een eerlijke prijs. De nieuwe standaard in de koffiesector neer zetten. Wij transformeren de traditionele en ondoorzichtige koffiemarkt naar een transparante waardeketen met de boer centraal. 

Open Source Blockchain

De hele reis van elke koffieboon van de Farmers Direct Coffee Coalition is vastgelegd in de open source blockchain. Gegevens kunnen niet worden gewijzigd. Alle stappen en transacties binnen de gehele keten worden veilig geregistreerd en voor iedereen zichtbaar. Een aanpak die bij verschillende SDG' van de Verenigde Naties.

De koffiewereld opschudden en écht zuivere koffie schenken!

Dat is wat de Farmers Direct Coffee Coalition doet. De koffieketen korter en transparanter maken door de koffiebonen rechtstreeks en voor een eerlijke prijs bij de boer te kopen, zonder tussenhandelaar. En niet alleen korter, maar ook 100% duurzaam en transparant. Als eerste koffiemerk ter wereld is de koffieboer echt mede-eigenaar. Dat betekend niet alleen een goede prijs voor zijn koffiebonen, maar de boer participeert ook in het bedrijfsresultaat, zonder dat dit leidt tot hogere prijzen.

Eerlijke koffie voor iedereen

De Farmers Direct Coffee Coalition is opgericht door drie ondernemers die de koffiewereld willen verbeteren. Wij produceren de beste koffie op een duurzame manier en met een eerlijke prijs voor de boer én voor de markt. Dat doen we door het huidige systeem overboord te gooien en de meest innovatieve technieken te gebruiken. Met behulp van data en blockchain helpen wij boeren aan lagere kosten en een betere oogst. Zo staan we op inclusieve wijze voor een compleet traceerbare en transparante koffieketen. 

Inzage in herkomst, transport en productie van de koffiebonen

Vanuit onze filosofie werkt Farmers Direct Coffee Coalition dus volledig transparant. De koffieketen helder in beeld, zodat je ziet wie de koffieboer is en welke weg de bonen hebben afgelegd. Via de QR-code op de verpakking is het hele proces inzichtelijk: van groene boon tot het zwarte goud in het kopje.

Farmers Direct Coffee Coalition Biodiversity

Samenwerken met koffieboeren

Want goed zorgen voor de aarde én voor de koffieboeren gaat prima samen. De koffieboeren waar wij mee samenwerken krijgen onze speciale app, met onder meer weerdata, hoe om te gaan met bodemgesteldheid en het gebruik van voedingsstoffen. Ook zet Farmers Direct Coffee Coalition blockchain technologie in om de hele keten 100% betrouwbaar te maken. Herkomst, kwaliteit en prijzen van elke koffieboon transparant en traceerbaar. Daarmee ontstaan korte controleerbare lijnen en een nieuwe realiteit. De transformatie naar een betere toekomst voor de koffieboer, zijn leefomgeving, de inkoop en de consument.  

Duurzaamheid:

dat is waar we écht voor staan

Alles wat wij doen, doen we met respect. Respect voor hardwerkende koffieboeren, maar ook voor onze aarde.  Duurzaamheid, dat is waar we écht voor staan. Zowel in het leefgebied van de boer als hier in Nederland. Een heerlijke bijsmaak van de beste koffie. Samen maken we de koffieketen korter en duurzamer. Doet je mee?

Inkoop bij coöperaties over

de hele coffee belt

Koffiebonen komen van over de hele wereld, van Afrika en Azië tot Zuid- en Midden-Amerika. Om te zorgen voor een constante kwaliteit en toelevering, zoekt Farmers Direct Coffee Coalition samenwerking met coöperaties in uiteenlopende landen. Afhankelijk van het land kan het daarbij gaan om al dan niet grotere coöperaties. De boeren die hier lid van zijn, hebben vaak een kleinere koffieplantage. Om hun positie te versterken richten ze hun eigen coöperatie op. Dat is uiteindelijk natuurlijk een stuk goedkoper en efficiënter. En deze coöperaties werken rechtstreeks met de Farmers Direct Coffee Coalition samen. 

Het verhaal van de samenwerking

Onze boeren coalitie

Door de bundeling van krachten maken wij de koffiewereld een stukje mooier.

Espresso Caliente

4x250 gram

GRATIS Verzending!

De Back to the farmers, Caliente espresso koffie. Het is een melange van Colombia, Brasil, Peru, Honduras en een Vietnam. De Caliente is een zeer toegankelijke koffie. Dit melange heeft tonen van noten (amandel en hazelnoot) pure chocolade en is hartig en een beetje kruimig. Laat zich prettig nasmaken en is romig in de afdronk.

Ik wil espresso


Bestel hier je koffie

Filter Caliente

4x250 gram

GRATIS Verzending!

De Back to the farmers, Caliente filter koffie . Het is een melange van Colombia, Brasil, Peru, Honduras en een Vietnam. De Caliente is een zeer toegankelijke koffie. Dit melange heeft tonen van noten (amandel en hazelnoot) melk chocolade en is zacht en een beetje fruitig. Laat zich prettig nasmaken en is romig in de afdronk.

2x Filter & 2x Espresso Caliente

4x250 gram

GRATIS Verzending!

De Back to the farmers, Caliente filter koffie . Het is een melange van Colombia, Brasil, Peru, Honduras en een Vietnam. De Caliente is een zeer toegankelijke koffie. De Caliente Filter heeft tonen van noten (amandel en hazelnoot) melk chocolade en is zacht en een beetje fruitig. De Caliente Espresso heeft tonen van noten (amandel en hazelnoot) pure chocolade en is hartig en een beetje kruimig. Laten zich prettig nasmaken en zijn romig in de afdronk.

Veel gestelde vragen:

Wat is een blockchain?

Blockchain is een techniek waarmee een netwerk van gebruikers gezamenlijk een database van transacties kan bijhouden. Het bijzondere is dat het moeilijk is om vals te spelen.

Wat is er duurzaam?

People, Planet, Profit zijn de belangrijkste elementen. Wij zijn er voor de boeren op het gebied van advies, informatie, ondersteuning, waarde en middelen (duurzame relatie) Daarnaast willen wij alles in onze diensten en processen zo duurzaam als mogelijk inzetten. (transport, verpakkingen, wijze van branden)

Verder kijken wij heel inhoudelijk naar de mogelijkheden van het reduceren en verminderen van CO2. (CO2 calculator en circulaire teelt)

Wat houdt het in dat boeren participeren?

Onze boeren zijn mede aandeelhouder van FarmersDirect Coffee en delen voor 49% mee in de totale winst van ons bedrijf. De winst zal naar rato per geleverde KG worden uitgekeerd. Boeren en Coöperaties ontvangen een aandeel in dividenduitkeringen op basis van de jaarlijks geleverde KG.

Hoeveel krijgt de boer per kilo?

Dit is afhankelijk van de totale winst. De boer krijgt de prijs betaald gekoppeld aan de huidige termijnmarkt. Indien een boer mede aandeelhouder is geldt voor elke € 1 aan dividenduitkering wordt € 0,19 uitgekeerd aan de koffieboeren op basis van hun aangeleverde volume en € 0,30 wordt uitgekeerd aan de koffieboeren die ook hebben geïnvesteerd door de inkoop van aandelen.

Wat zijn NGO’s?

Een niet-gouvernementele organisatie, ook wel non-gouvernementele organisatie genoemd, is een organisatie die onafhankelijk is van de overheid en zich op een of andere manier richt op een verondersteld maatschappelijk belang.

Wat is de Farmers Direct Coffee Coalition?

Iedereen die in de koffieketen actief is noemen wij de Coffee Coalitie. Dus een boer, verscheper, logistiek dienstverlener, blender, brander, verpakker, klant en consument. Tevens horen daar ook onze partners bij, denk aan de NGO’s, de WUR, en financiële instellingen. En uiteraard horen wij daar als ketenregisseur ook bij.