Zelf Cantuccini maken

CANTUCCINI
300 gram bloem
180 gram suiker
2 tl bakpoeder
2 eieren
2 eidooiers
snufje zout
120 g amandelen
1 el melk

Cantuccini zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes, oorspronkelijk afkomstig uit de provincie Prato in de regio Toscane. De koekjes worden net als beschuit tweemaal gebakken. Een of twee koekjes bij de koffie, in een wijntje of een ameretto gedoopt zijn heerlijk en al helemaal als je ze zelf hebt gemaakt.

BEREIDINGSWIJZE
1. Warm de oven voor op 180 graden C. Vet de bakplaat in met boter en bestuif deze met bloem, klop de over- tollige bloem eraf.
2. Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, de eieren en een 1 eidooier en een snufje zout.
3. Kneed dit tot een zacht deeg.
4. Hak de amandelen grof en kneed ze door het deeg totdat ze goed verdeeld zijn.
5. Rol het deeg met dehanden tot een staaf van ongeveer
2.5 cm doorsnee.
6. Meng de melk samen met de overgebleven eidooier, en bestrijk met dit mengsel het deeg.
7. Leg het deeg op die ingevette bakplaat en bak de cantucccini in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten goud geel.
8. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de rollen direct overdwars in plakken van ongeveer 12 mm dik. Haal ze los en leg ze plat op de bakplaat.
9. Doe ze nog 5 minuten terug in de hete oven om te drogen.
10. Laat de cantuccini afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een luchtdicht blik.

Tip: ook lekker om wat sinaasappelrasp toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *