cart
0
Meppel filter koffie

Meppel filter koffie

Meppel filter koffie, is een echte ouderwetse degelijke filter koffie met karakter. Geroosterd in het bruisende stadje Meppel vol beleving en gezelligheid.

 

Verkrijgbaar in 250 gram voor  €  4,15

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Meppel filter koffie

Meppel filter koffie, is een echte ouderwetse degelijke filter koffie met karakter. Geroosterd in het bruisende stadje Meppel vol beleving en gezelligheid.

Meppel filter koffie is een van de koffies uit de “Item koffie” lijn van ARTcoffee. ARTcoffee is een product / merk van Frans de Grebber. Alle ARTcoffee wordt door ons zelf ingekocht, samengesteld en op ambachtelijke wijze met de nieuwste techniek geroosterd.

In Meppel is het leven goed. De combinatie van natuur, groen, ruimte en historie maakt Meppel zo aantrekkelijk. Het is uniek wonen tussen drie natuurgebieden in. De sfeervolle grachten, de pleziervaart en de vele evenementen rond de pleinen maken de stad Meppel sprankelend voor iedereen.

Het oude centrum van Meppel met karakteristieke straten, grachten en pleinen is het decor voor een gezellige winkelstad. Met aan de Woldstraat (nr. 23) de koffiebranderij in de gezellige winkel van Frans de Grebber.

Geschiedenis

Meppel werd al in 1141 genoemd in een oorkonde, maar in die tijd was het niet meer dan een groepje boerderijen. In 1422 werd Meppel als een zelfstandig kerspel afgescheiden van Kolderveen en mocht men een kerk bouwen. Deze Grote of Mariakerk staat er nog steeds, al is er in de loop der eeuwen veel aan veranderd. De plaats was destijds niet meer dan een dorp. Meppel kwam in de 16e eeuw tot bloei vanwege de turfafgravingen in Noord-Nederland; de stad was een belangrijke doorvoerhaven vanwege de verbinding met de Drentsche Hoofdvaart en de Hoogeveense Vaart aan de ene kant en het Meppelerdiep aan de andere kant. Via het Meppelerdiep kon bij Zwartsluis de Zuiderzee bereikt worden. In de 17e en 18e eeuw vestigden zich veel binnenschippers in de plaats, die in 1644 van de drost van Drenthe stadsrechten had gekregen en inmiddels meer dan duizend inwoners telde. In 1809 kreeg Meppel van Lodewijk Napoleon opnieuw stadsrechten. Op 5 november 1815 kreeg Meppel van koning Willem I een eigen stadsreglement.

De wateren die door het centrum van Meppel voeren worden grachten genoemd. Mede vanwege de namen Heerengracht, Keizersgracht en Prinsengracht wordt de stad ook weleens het Mokum van het Noorden genoemd. Ook om andere redenen wordt Meppel met Amsterdam vergeleken. Zo zijn er al eeuwenlang banden tussen beide steden en was de Joodse gemeenschap voor de Tweede Wereldoorlog rijkelijk vertegenwoordigd in Meppel. Straatnamen als Synagogestraat herinneren aan die tijd.

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Meppel filter koffie”