cart
0

Sulawesi Kalosi Koffie

Sulawesi Kalosi Koffie is een karaktervolle, kruidige en zoete koffie.

5 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Sulawesi Kalosi Koffie

Sulawesi Kalosi Koffie is een karaktervolle, kruidige en zoete koffie.

Het Indonesische eiland Sulawesi, voorheen Celebes, ligt ten noorden van Flores. De primaire regio voor grote hoogte Arabica productie is een bergachtig gebied genaamd Tana Toraja, bij de centrale hooglanden van Zuid-Sulawesi. Ten zuiden van Toraja is de regio van Enrekang. De hoofdstad van deze regio is Kalosi, mede bekend geworden door hun speciale koffie.

In tegenstelling tot veel van de eilanden van Indonesië, is Sulawesi een geologisch oud eiland van meer dan 100 miljoen jaar oud. Deze lange geschiedenis heeft geresulteerd in een bodem met een hoog ijzergehalte en daarmee de koffiesmaak beïnvloed.

De Suwalesi Kalosi koffie heeft extra zorg en aandacht nodig tijdens het roosterproces. De koffie moet in het laatste gedeelte van het roosteren getemperd worden om niet door te schieten en te verbranden. Bij Mocca d’Or hebben wij hier speciale rooster technieken voor ontwikkeld die zorgen dat de Suwalesi Kalosi ook in het laatste gedeelte van het roosteren geleidelijk  tot een mooi eindresultaat komt.

De Sulawesi Kalosi koffie heeft een zeer krachtige en uitgesproken body en is het best te omschrijven als een karaktervolle, kruidige en zoete espresso koffie met een lage zuurgraad.

Tevens uitstekend te gebruiken in een cappuccino of latte macchiato

Het roosteren van de Mocca dOr koffie gebeurt in eigen branderij op ambachtelijke wijze. De Mocca dOr koffie wordt extra langzaam en geleidelijk geroosterd (Slow Roast) in authentieke trommelbranders. Om Slow Roast te kunnen toepassen heb je uitsluitend zuivere en kwalitatief goede koffie nodig.

turk      filter     kan     espresso     esprkan     cona

  1. Henk B
    5 van 5

    :

    Een heerlijke krachtige koffie met een volle smaak die je lang proeft in de mond.

Een review toevoegen