cart
0

Guatemala Antigua Koffie

Guatemala Antigua is een aromatische koffie met een frisse, fruitige en iets zoete smaak.

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Guatemala Antigua Koffie Mocca dOr

Guatemala Antigua Koffie is een aromatische koffie met een frisse, fruitige en iets zoete smaak.

Antigua koffie heeft zijn karakter te danken aan een rijke vulkanische grond, veel zon en koele nachten. Drie actieve vulkanen zorgen om de dertig jaar voor een vulkaanuitbarstingen waardoor er extra stikstof in de al rijke bodem terecht komt.

In 1750 werden koffiebomen door jezuïtische priesters het land binnen gebracht. De koffie productie was gestaagd, maar met de hulp van Duitse immigranten bloeide de koffieproductie tot wat het nu is.

Antigua is een prachtig oud koloniaal stadje. Één van de mooiste plaatsen van Guatemala. Het gebied van Antigua staat bekend om zijn goede koffie en door de hoogte van de koffieplantages hebben zij het kenmerk ‘SHB’ strictly hard bean. De koffie is niet alleen van uitmuntende kwaliteit, maar heeft ook een vollere, rokerige en veelzijdige smaak dan andere delen van Guatemala.

Om er zeker van te zijn dat de klant echte Antigua koffie ontvangt zijn de jutezakken gelabeld. De labels zijn voorzien van een zegel die verklaart dat de teler lid is van de APCA Antigua Coffee Producers Association. Zij waarborgen en beschermen de koffie die uit Anitgua komt.

Een fris-geurende, opwekkende koffie; rijk van smaak en full-bodied; met een zachte, chocolade nuance in de afdronk.

Het roosteren van de Mocca d’Or koffie gebeurt in eigen branderij op ambachtelijke wijze. De Mocca d’Or koffie wordt extra langzaam en geleidelijk geroosterd (SlowRoast) in authentieke trommelbranders. Om SlowRoast te kunnen toepassen heb je uitsluitend zuivere en kwalitatief goede koffie nodig.

filter     kan     cona

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Guatemala Antigua Koffie”