cart
0

Ethiopia Sidamo Koffie

Ethiopia Sidamo koffie is een bijzondere koffie, appart van smaak. Vol aroma, iets fruitig, bloemig zoet en een beetje wijnachtig.

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Ethiopia Sidamo Koffie is een bijzondere koffie, apart van smaak. Vol aroma, iets fruitig, bloemig zoet en een beetje wijnachtig.

De Ethiopia Sidamo Koffie is een volle koffie met een intense geur en daardoor zeer gewild bij koffieliefhebbers. Bij het drinken van deze koffie proeft u rijke tonen van exotische fruitsoorten zoals mandarijn en citrusvruchten. De lange en intense nasmaak, gekenmerkt door tonen van chocola en karamel, maakt dat de Ethiopia Sidamo koffie een bijzondere en zeer gewilde koffie is. Een echte aanrader!

De Ethiopia Sidamo koffie wordt hoog in de bergen van Zuid Ethiopia geteeld. Hier zijn de omstandigheden voor het telen van koffie ideaal. 98 procent van de Ethiopia Sidamo koffie wordt geteeld op kleine plantages die minder dan 1ha groot zijn, waardoor de zorg en aandacht voor de koffiebonen maximaal is. Een duidelijke koffie van topkwaliteit en één van de meest fascinerende smaken. Ook de wijze waarop de Sidamo koffie geoogst wordt is kenmerkend voor een kwaliteitskoffie. Alleen volledig gerijpte bonen worden geplukt. Dit gebeurd met de hand. De koffie bonen worden in de zon gedroogd op gespannen doeken waardoor direct contact met de grond wordt vermeden.

Door de hoogte waarop de Sidamo koffie groeit heeft de koffie een laag cafeïnegehalte van 1,2 procent. Ethiopia is een land vol met Afrikaanse cultuur en gewoonten. Vooral het koffiedrinken is hierin verweven. Het is dan ook niet toevallig dat Ethiopische koffies in kwaliteit tot de beste ter wereld behoren.

Het roosteren van de Mocca d’Or koffie gebeurt in eigen branderij op ambachtelijke wijze. De Mocca d’Or koffie wordt extra langzaam en geleidelijk geroosterd (SlowRoast) in authentieke trommelbranders. Om SlowRoast te kunnen toepassen heb je uitsluitend zuivere en kwalitatief goede koffie nodig.

turk     filter     kan      espresso     esprkan     cona

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Ethiopia Sidamo Koffie”