cart
0
Espresso Sicilia Koffie van Mocca dOr

Espresso Sicilia Koffie

Espresso Sicilia koffie is de ultieme espresso koffie die de passie voor espresso in u losmaakt. Deze Espresso Sicilia koffie is ontwikkeld door Frans de Grebber een grote fan van het eiland Sicilië waar deze Espresso Sicilia koffie zijn naam aan dankt. Een kopje espresso op Sicilië mag niet duurder zijn dan de plaatselijke krant. Dit is bij wet vast gelegd.

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Espresso Sicilia Koffie van Mocca dOr

Espresso Sicilia Koffie is de ultieme espresso koffie die de passie voor espresso in je losmaakt. Deze Espresso Sicilia koffie is ontwikkeld door Frans de Grebber een grote fan van het eiland Sicilië waar deze Espresso Sicilia koffie zijn naam aan dankt. Een kopje espresso op Sicilië mag niet duurder zijn dan de plaatselijke krant. Dit is bij wet vast gelegd.

Sicilië (Italiaans: Sicilia) is een eiland en een autonome regio van Italië in de Middellandse Zee. Het ligt ten zuidwesten van de op het Italiaanse vasteland gelegen regio Calabria, en ten noordoosten van het Noord-Afrikaanse land Tunesië. De officiële Italiaanse en Siciliaanse naam is Sicilia. De Oud-Griekse naam Trinakria betekent “het eiland met de drie punten”. Dit is tevens de naam van de vlag.

De oppervlakte van het eiland is 25.709 km². Het eiland is maximaal 230 km lang en 170 km breed. De kustlijn is ongeveer 1000 km.

Tot de autonome regio Sicilië behoren ook de Liparische of Eolische Eilanden, het eilandje Ustica, de Egadische Eilanden, het eiland Pantelleria en de Pelagische Eilanden. De laatste twee liggen voor de kust van Tunesië en horen geologisch tot het Afrikaanse continent. De eilandstaat Malta ligt ten zuiden van Sicilië.

De oorspronkelijke inwoners van Sicilië, voor de Griekse kolonisatie waren de Elymianen, Sicani en Sicelen. Van deze stammen zijn de Sicelen waarschijnlijk het laatst op het eiland aangekomen rond 1200 v.Chr.[1]

Sicilië werd later gekoloniseerd door Punische en Fenicische kolonisten uit Carthago en het oude Griekenland. Deze kolonisatie begon in de 8e eeuw v.Chr.. Sicilië vormde toen samen met zuidelijk Italië Magna Graecia. Er werden verschillende stadstaten gesticht op het huidige Sicilië, waaronder Gela, Agrigento, Selinunte, Himera en Messina.

Het roosteren van de Mocca d’Or koffie gebeurt in eigen branderij op ambachtelijke wijze. De Mocca d’Or koffie wordt extra langzaam en geleidelijk geroosterd (SlowRoast) in authentieke trommelbranders. Om SlowRoast te kunnen toepassen heb je uitsluitend zuivere en kwalitatief goede koffie nodig.

 

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Espresso Sicilia Koffie”