cart
0

Cuba Turquino Lavado Koffie

Cuba Turquino Lavado is een karaktervolle koffie. Licht rokerig met een zware body en een zoet tedere afdronk.

4 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Cuba Turquino Lavado Koffie

Cuba Turquino Lavado Koffie is een karaktervolle koffie. Licht rokerig met een zware body en een zoet tedere afdronk.

Bij Cuba denk je misschien aan Fidel Castro, rum en sigaren. Maar Cuba staat ook bekend om z’n unieke koffie. Uit Haïti gevluchte koffieboeren begonnen er vanaf 1789 koffie te telen op de hellingen van de Sierra Maestra. Daar wordt nu nog steeds de meeste Cubaanse koffie verbouwd. Ook onze beroemdeCuba Turquino Lavado koffie  komt hier vandaan.

De klimaatcondities en de bodemgesteldheid in deze bergketen zijn uitermate geschikt voor koffieteelt.
De naam Turquino slaat niet op de plaats van herkomst, maar op de grootte van de boon (minimaal screen 17 tot screen 18). Lavado betekent ‘gewassen’ en gaat over het verwerkingsproces. Dit delicate proces leidt tot een rijke koffie, met een zacht aroma en een spannende zoetheid die naar honing neigt. In vergelijking met andere koffies uit het Caribisch gebied groeit de Cubaanse koffie vrij laag, waardoor het een helder smaakprofiel heeft met een relatief lage zuurgraad. De Cubanen zijn dol op hun eigen koffie en laten anderen er graag van mee proeven. Het is naast rum en sigaren hét exportproduct van hun eiland.
Cuba Turquino Lavado koffie heeft een volle, zware body en een zoete afdronk. De bloemige basis en het aardse karakter van deze rijke koffie voeren je terug naar de oorsprong van het eiland.

Het roosteren van deCuba Turquino Lavado koffie  gebeurt in eigen branderij op ambachtelijke wijze. De Mocca d’Or koffie wordt extra langzaam en geleidelijk geroosterd (SlowRoast) in authentieke trommelbranders. Om SlowRoast te kunnen toepassen heb je uitsluitend zuivere en kwalitatief goede koffie nodig.

filter     espresso     kan     esprkan     cona

  1. Remco Hendriks
    4 van 5

    :

    Dit is een karakter volle koffie ,niet te bitter met een “aardse “afdronk.
    Mijn favoriet.

Een review toevoegen