cart
0
Costa Rica Tarazzu 1000 gram

Costa Rica Tarazzu

Een zachte koffie met een lichte pure smaak en veel aroma. Een mooie koffie voor mensen die van milde koffie houden.

Een veelzijdige koffie met smaaknuances van caramel, toffee, pecan en koffiebloesem.

Eenheid Prijs per eenheid Prijs per kilo
250 gram 5,75 23,00
1000 gram 20,50 20,50
4×1000 gram 77,90 19,50
8×1000 gram 147,60 18,45
0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Costa Rica Tarazzu

Een zachte koffie met een lichte pure smaak en veel aroma. Een mooie koffie voor mensen die van milde koffie houden.

Een veelzijdige koffie met smaaknuances van caramel, toffee, pecan en koffiebloesem.

De Costa Rica Tarazzu komt rechtstreeks van de boeren van de Coop Libertad. Die ligt in Santa Marie de Dota, zo’n  70 km ten zuiden van de hoofdstad San Jose. Het Tarazzu-district is wereldberoemd om zijn superieure koffie. Dota is het hoogste, meest afgelegen gebied in dit district en staat erom bekend de beste koffie te produceren. De bonen groeien op 1900 meter hoogte, in perfecte zon- en vochtigheidscondities. Het productieproces voltrekt zich volgens de natte methode. Na het nodige handwerk, rust de koffie vervolgens in de ‘perganimo’: de hoornschil die de koffieboon omhult.

Costa Ricaanse koffie is wel eens ‘te correct’ of ‘erg klassiek’ genoemd. Het tegendeel is waar: Costa Rica is wereldwijd een van de meest innovatieve koffienaties. Met bijzonder strenge waterverordeningen en milieuregels, die koffie van de allerbeste kwaliteit garanderen. Je vindt er uitsluitend Arabica planten. Deze plant levert een lekkere ‘straight’ cup. De Costa Rica Tarazu is daar een prachtig voorbeeld van.  

Tarazzú kent twee seizoenen die perfect zijn voor koffie; een regenseizoen van mei tot november en een droog seizoen van december tot april. De regenval in mei zorgt voor een enorme bloei na een periode van droogte. Oogsten gebeurt wederom in het droogseizoen.

Met deze perfecte natuurlijke omstandigheden en een lange geschiedenis van koffie is het geen wonder dat er veel goede koffie uit Tarrazú komt.

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Costa Rica Tarazzu”