cart
0

Brasil Yellow Bourbon koffie

Brasil Yellow Bourbon koffie is een volle, verfijnde, zoet, met een iets nootachtige koffiesmaak.

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Brasil Yellow Bourbon koffie Mocca d’Or

Brasil Yellow Bourbon koffie is een volle, verfijnde, zoet, met een iets nootachtige koffiesmaak.

Brasil Yellow Bourbon koffie is een unieke koffie met een bijzonder verhaal. De eerste keer dat er geschreven werd over een gele koffiebes was in 1871 in de stad Botucatu in de provincie Sao Paulo. Het was toen al een sensatie en deze unieke afstammeling van de Arabica soort kreeg de naam “Botucatu Yellow”. Ze werd maar op kleine schaal geproduceerd en ondanks dat verspreidde het nieuws over deze bijzondere nieuwe zoete koffie zich razend snel over de hele wereld.

Door de groeiende koffieproductie in Brasilia werd er ook steeds meer getest met het muteren en kruizen van verschillende soorten koffiefamilies. Uit een van deze moeilijke pogingen (een op de miljoen) ontstond de Yellow Bourbon, een natuurlijke samensmelting van de Yellow Botucatu en de Red Bourbon. De eerste versie van deze nieuwe soort werd in 1930 gevonden in Pederneiras in de provincie Sao Paulo. Verdere verbeteringen zorgden ervoor dat de Brasil Yellow Bourbon koffie sneller volwassen werd dan andere soorten en dat zij zich aankonden passen aan hoger gelegen gebieden vanaf 1300 meter. Deze koffie trok de aandacht van veel braziliaanse producenten, maar het was in Sul de Minas, om specifiek te zijn, in de Serra da Mantiqueira micro-regio, waar deze soort zijn uiteindelijke plek vond. Deze regio heeft een gemiddelde temperatuur van 18 graden Celsius en een regenval van 1600 mm per jaar. Dat maakt het een ideale plek voor koffieproductie. Door goed management is de Brasil Yellow Bourbon koffie hier uitgegroeid tot een uitstekende koffie, die wereldwijd zeer geliefd is. Hij staat bekend om zijn uitstekende balans tussen zuurgraad, body en zoetheid en excellente nasmaak. Dit maakt hem ook zo geschikt als basis voor espressoblends.

Het roosteren van de Mocca dOr koffie gebeurt in eigen branderij op ambachtelijke wijze. De Mocca dOr koffie wordt extra langzaam en geleidelijk geroosterd (Slow Roast) in authentieke trommelbranders. Om Slow Roast te kunnen toepassen heb je uitsluitend zuivere en kwalitatief goede koffie nodig.

filter     kan     espresso     esprkan     cona

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Brasil Yellow Bourbon koffie”