cart
0
ESE servings - Dicaf Espresso Pods

DiCaf Santos Brazil Espresso Pods

DiCaf Santos Brazil Espresso Pods ESE Servings zijn geschikt voor Servings / ESE- systeem espresso machines. Deze in Italië geproduceerde koffiepods hebben een inhoud van 7 gram en zijn per stuk verpakt. In doos met 72 Pods.

5 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
17,70

DiCaf Santos Brazil Espresso pods zijn geschikt voor Servings / ESE- systeem espresso machines. Deze in Italië geproduceerde espresso pods hebben een inhoud van 7 gram en zijn per stuk verpakt. In doos met 72 Pods.

Zoals Frank Sinatra al zong:

“They grow an afwul lot of coffee in Brazil”

Brazilië is dan ook de grootste koffieproducent ter wereld. Nagenoeg elke melange bevat koffiebonen afkomstig uit Brazilië. Het is een smaakbinder in een melange. Ze voegen het essentiële zoet toe om de cup van de koffie compleet te maken.

DiCaf ESE Servings

E.S.E. staat voor “Easy Serving Espresso”. Het Easy Servings Espresso systeem werkt op basis van espresso pods (ook wel servings, pods of cialdes genoemd). Easy Serving Espresso is een systeem wat oorspronkelijk door Illy is ontwikkeld en inmiddels tot norm is verheven (om te voorkomen dat elke koffieproducent zijn eigen systeem ging ontwikkelen.)
Dicaf bevatten dus servings die gemaakt zijn volgens de E.S.E.norm: een serving die precie de juiste afgewogen hoeveelheid koffie bevat (ongeveer 7 gram), van de juiste maling en met de juiste kracht samengeperst tussen 2 biologisch afbreekbare lagen filterpapier. Dit alles met het doel een perfecte espresso te maken, met een goede cremalaag en de juiste doorlooptijd om alle goede smaakstoffen aan de koffie te onttrekken!
Een voordeel is het grote gebruiksgemak. U hoeft niet eerst koffiebonen te malen, de juiste hoeveelheid in te schatten en de koffie met de juiste druk samen te persen om een goede en lekkere espresso te maken. De E.S.E.-pads voldoen wat betreft koffiehoeveelheid, maling en samenpersing precies aan alle vereisten en garanderen keer op keer een espresso van eenzelfde uitstekend resultaat.

Kan ik in elke espressomachine espresso pods gebruiken?

U kunt de Dicaf espresso pods die wij aanbiedt gebruiken in alle machines die werken met servings en de E.S.E.-norm ondersteunen. U kunt de espresso pods niet gebruiken in Senseo apparatuur. Andersom gaat evenmin: u kunt geen senseopads gebruiken in espressoapparatuur. Dit heeft vooral te maken dat beide systemen geheel anders werken. Een espressomachine volgens deze norm moet minimaal een waterdruk van 10-12 bar kunnen leveren. Deze druk is nodig om een goede espresso met de daarbij typische cremalaag te kunnen krijgen. Belangrijk is dat het gaat om een machine die geschikt is voor het maken van espresso en het gebruik van espresso pods. Bij een padmachine die niet speciaal ontworpen zijn voor het gebruik van espresso pods en werken met gewone koffiepads, zoals bijvoorbeeld Senseo, is de waterdruk veel geringer. Hierdoor zijn zij niet geschikt zijn voor het gebruik van espresso pods. (Bij twijfel is het verstandig informatie van de machinefabrikant hierover te raadplegen.)

Welke voordelen bieden espresso pods tegenover losse koffie?

Het gebruik van espresso pods biedt verschillende voordelen. Zo bent u niet gebonden telkens dezelfde koffie te drinken omdat u een grotere hoeveelheid bonen of gemalen koffie open hebt gemaakt. U kunt verschillende soorten in huis halen en bij elke nieuwe espresso een espresso pod kiezen waar u op dat moment zin in heeft.

Verder zijn de volgende voordelen van espresso pods:

 • Eenvoudig in gebruik (iedereen kan het)
 • Zeer schoon (geen losse koffie)
 • Altijd een zelfde resultaat door juiste druk, maling en hoeveelheid koffie
 • Altijd vers, omdat iedere pad direct na het malen apart verpakt is.
 1. robert jagtman
  5 van 5

  (geverifieerde eigenaar):

  Heerlijke rijke smaak. Wij drinken hem het liefst goed heet. echt genieten!

Een review toevoegen