cart
0
Placeholder
Sumatra Gayo Mountain 1000

Sumatra Gayo Mountain koffie

Sumatra Gayo Mountain koffie, vol van smaak met een zoetige kruidige nasmaak

Eenheid Prijs per eenheid Prijs per kilo
250 gram 7,25 29,00
1000gram 26,70 26,70
4x1000gram 101,46 25,40
8x1000gram 192,25 24,00
5 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Sumatra Gayo Mountain koffie

Sumatra Gayo Mountain koffie, vol van smaak met een zoetige kruidige nasmaak.

Koffie uit Azië en de Pacific zijn koffies met krachtige en kruidige smaak. Vaak worden deze koffies gebruikt om melanges een stevige basis te geven. De koffie uit Indonesië is geliefd zijn om zijn kenmerkende aarde-achtige, kruidige smaak. Koffie wordt op bijna alle eilanden van Indonesië verbouwd.

Deze Sumatra Gayo Mountain koffie is afkomstig van het eiland Sumatra, het op twee na grootste eiland van het land. Deze Biolgisch gecertificeerde Sumatra Gayo Mountain koffie kenmerkt zich door zijn rijke smaak. Een fijnproever ontdekt in deze zachte koffie de kruidige aroma’s.

Een oude naam voor Sumatra was “Swarna Dwipa” (Sanskriet voor “Eiland van Goud”), waarschijnlijk door de zeer vroege export van goud uit de mijnen van de Sumatraanse hooglanden.

Door de ligging aan de Indiaas-Chinese handelsroutes ontstonden vooral aan de oostkust verschillende handelssteden. Hierdoor werden ook invloeden van Indiase religies meegebracht naar Sumatra. Het meest bekende voorbeeld is Srivijaya, een Boeddhistische monarchie met het huidige Palembang als centrum. Door handel en veroveringen domineerde dit koninkrijk de regio in de 7e-9e eeuw en bevorderde de verspreiding van de Maleise cultuur op Sumatra, het Maleis Schiereiland en west-Borneo (Kalimantan). De invloed van het koninkrijk strekte zich echter niet veel verder uit dan de kustgebieden.

De invloed van het Srivijaya-koninkrijk nam af in de 11e eeuw. Het eiland werd herhaaldelijk binnengevallen vanuit Java, door Javaanse koninkrijken: eerst Singasari en later Majapahit. Tijdens deze periode deed ook de islam zijn intrede, die werd verspreid door contacten met Arabische en Indiase handelaren.

In de late 13e eeuw bekeerde de heerser van het Samudra-koninkrijk (nu Atjeh, de noordelijke provincie van Sumatra, in de Indonesische spelling “Aceh”) zich tot de islam. De naam “Samudra” werd door Ibn Battuta uitgesproken als “Sumatra”, vandaar de naam van het eiland. Samudra werd opgevolgd door het machtige Sultanaat Atjeh. Met de komst van de Nederlanders werden de vele Sumatraanse prinsdommen geleidelijk onder Nederlands gezag ondergebracht. Atjeh was het belangrijkste obstakel, gezien de lange en dure Atjeh-oorlog (1870-1905). In het begin van de twintigste eeuw werd Atjeh aan het Nederlandse gezag onderworpen. Tot 1914 werden nog militaire campagnes uitgevoerd en ook daarna bleef het onrustig in Atjeh.

In 1945/1949 werd Sumatra onderdeel van de Republiek Indonesië. De nationalisten van Atjeh erkenden de soevereiniteit van Djakarta echter niet. De lont ging in het kruitvat toen president Soekarno in 1953 besloot Atjeh bestuurlijk samen te voegen met Noord-Sumatra. Een opstand liep uit op een guerrilla-oorlog, die duurde totdat Atjeh in 1959 weer een speciale status kreeg.

Sumatra, en vooral Atjeh, werden extreem zwaar getroffen door de tsunami van 26 december 2004. Nieuwe aardbevingen, op 19 november 2005, en de aardbeving Sumatra maart 2010 en de aardbeving Sumatra januari 2012, hadden veel minder ernstige gevolgen.

 

  1. Edwin
    5 van 5

    :

    Zalig!

Een review toevoegen