cart
0

Peru Cecovasa biologische fairtrade koffie

Peru Cecovasa koffie is een pure landen koffie met een biologisch en fairtade keurmerk. Rijkelijk, fris en krachtig van smaak.

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Peru Cecovasa koffie is een pure landen koffie met een biologisch en fairtade keurmerk. Rijkelijk, fris en krachtig van smaak.

Het roosteren van de Peru Cecovasa koffie gebeurt in eigen branderij op ambachtelijke wijze. De Peru Cecovasa koffie wordt extra langzaam en geleidelijk geroosterd (SlowRoast) in authentieke trommelbranders. Om SlowRoast te kunnen toepassen heb je uitsluitend zuivere en kwalitatief goede koffie nodig.

Bij biologisch telen van koffie wordt geen kunstmest gebruikt, maar organische compast van koemest en bladeren. Ziekten en insecten worden op natuurlijke wijze bestreden in plaats van met chemicaliën en onkruid wordt met de hand gewied.

Het Fairtrade / Max Havelaar-Keurmerk garandeert u dat de koffie met dat logo tegen een eerlijke prijs en onder internationale Faitrade-handelsvoorwaarden is ingekocht bij boerenorganisaties in ontwikkelingslanden. Dit betekend een rechtstreekse bijdragen aan betere leef- en werkomstandigheden van koffieboeren.

Over CECOVASA
La Central de Cooperativas Agrarias Cafetaleras de los Valles de Sandi (CECOVASA) werd in 1970 opgericht door vijf coöperaties met als doel direct exporteren als groep, het verkrijgen van betere prijzen en het delen van de kosten. Voordat dit, de boeren verkochten hun bonen aan de lokale handelaars, die meestal minder betaald dan de helft van de marktprijs. De organisatie exporteert vandaag rechtstreeks aan de Amerikaanse en Europese markten en is een van de grootste kleine producent organisaties in het land.

Acht van de tien co-ops zijn gevestigd in Puno regio en twee in Cuzco regio, met de meeste boerderijen gelegen aan de oostelijke hellingen van de Andes. Aymara boerderijen zijn vooral gevestigd in de Tambopata-vallei en Quechua boerderijen in de Inambari Valley. Een derde van de koffieproductie in de bufferzone van Bahuaja Sonene National Park.

Deze koffie groeiende gebied wordt gekenmerkt door een hoge mate van armoede koffieboeren worstelen met lage inkomens die voortvloeien uit hun hoge productiekosten, lage opbrengsten en lage prijzen. De bevolking heeft beperkte toegang tot basisdiensten: 72 procent hebben geen veilig drinkwater, 68 procent heeft geen elektriciteit, 34 procent een slechte hygiëne en ondervoeding bij kinderen is zo hoog als 41 procent.

De boeren verbouwen twee hectare koffie gemiddeld op een hoogte van 800 tot 2000 meter boven de zeespiegel. De oogst duurt van maart tot juli, uit te breiden tot november in de hogere zones.

CECOVASA heeft een potentieel aanbod van 80.000 kwintalen (3680 ton) per jaar. De productie is drievoudig gecertificeerd – Fairtrade, biologische en Rainforest Alliance. In 2011-12, Fairtrade goed voor 75% van de omzet.

Leden groeien hoogwaardige speciale koffie die een aantal prijzen gewonnen: vijf keer winnaars van de nationale kwaliteit koffie competitie (2005, 2007, 2009, 2011 en 2012); hun merk Café Tunki werd uitgeroepen tot wereldkampioen in de Specialty Coffee Association of America (SCAA) beurs in 2010.

 

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Peru Cecovasa biologische fairtrade koffie”