cart
0

Ethiopia Biologische Fairtrade Koffie

Ethiopia Biologische Fairtrade Foffie is een pure landen koffie met een biologisch en fairtrade keurmerk. Vol verfijnd en iets wijnachtig.

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Ethiopia Biologische Fairtrade Koffie is een pure landen koffie met een biologisch en fairtrade keurmerk. Vol verfijnd en iets wijnachtig.

Een uitzonderlijke koffie uit het land waar de koffie (Kaffa) haar oorsprong vindt, Ethiopië. Hoog in de bergen van Zuid-Ethiopië hebben de Sidama koffieboeren de SFCU (Sidama Farmers Cooperative Union) opgericht. Een van de grootste koffie coöperaties ter wereld die al jaren kwalitatief hoogwaardige, prijswinnende koffie produceert op schaduwplantages.

Ethiopia biologische fairtrade koffie heeft een heerlijk fruitig aroma waarbij ook een toefje chocolade geroken kan worden. Deze complexe, romige koffie met een volle body kenmerkt zich door zijn wijnachtig karakter en lage zuurgraad.

Het roosteren van de Mocca dOr koffie gebeurt in eigen branderij op ambachtelijke wijze. De Mocca dOr koffie wordt extra langzaam en geleidelijk geroosterd (Slow Roast) in authentieke trommelbranders. Om Slow Roast te kunnen toepassen heb je uitsluitend zuivere en kwalitatief goede koffie nodig.

Bij biologisch telen van koffie wordt geen kunstmest gebruikt, maar organische compast van koemest en bladeren. Ziekten en insecten worden op natuurlijke wijze bestreden in plaats van met chemicaliën en onkruid wordt met de hand gewied.

Het Fairtrade / Max Havelaar-Keurmerk garandeert u dat de koffie met dat logo tegen een eerlijke prijs en onder internationale Faitrade-handelsvoorwaarden is ingekocht bij boerenorganisaties in ontwikkelingslanden. Dit betekend een rechtstreekse bijdragen aan betere leef- en werkomstandigheden van koffieboeren.

 

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Ethiopia Biologische Fairtrade Koffie”