cart
0
Taza Chipotle Chili 50%

Taza CHIPOTLE CHILI 50%

Taza CHIPOTLE CHILI 50% is een combinatie van chocolade met gerookte en gedroogde chilipepers. Een specialiteit van de oude Azteken. Hier toegevoegd aan onze fruitige en bitterzoete 50% chocolade. Een feest voor de zintuigen. Het hete van de medium spicy chili en de ruwe textuur van de chocolade. Mmmm!
Per verpakking 77 gram (2 discs van ieder 33,5 gram) PURE chocolade sensatie!

badges_non_gmo-300x62 (1)

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
4,95

Taza CHIPOTLE CHILI 50%

Taza CHIPOTLE CHILI 50%,  is een combinatie van chocolade met gerookte en gedroogde chilipepers. Een specialiteit van de oude Azteken. Hier toegevoegd aan onze fruitige en bitterzoete 50% chocolade. Een feest voor de zintuigen. Het hete van de medium spicy chili en de ruwe textuur van de chocolade. Mmmm!
Per verpakking 77 gram (2 discs van ieder 33,5 gram) PURE chocolade sensatie!

TAZA Stone Ground Chocolate uit Somerville, Massachusetts, is opgericht in 2006 door Alex Whitmore en Larry Slotnick. Alex raakte tijdens een reis in Mexico geïnspireerd door de meso-amerikaanse chocolade traditie, die granieten molenstenen gebruikten voor het fijnmalen van de cacaobonen.
Samen met Larry, wilde hij een traditionele chocolade maken van de allerhoogste kwaliteit en op een sociaal verantwoordelijke manier. TAZA Chocolate moest duurzaam zijn, zowel financieel als voor het milieu en gericht op de gemeenschap. De chocolade moest 100% steen gemalen zijn, biologisch en Fair- en Direct Trade. De cacaobonen komen uit Chiapas, Mexico; uit Talamanca, Costa Rica; en uit Nagua, Dominicaanse Republiek.

De productie begon in de keuken van Alex maar al snel werd er een fabrieksruimte gevonden. In Mexico werden een paar molenstenen gevonden, een antieke Italiaanse onthoutingswals werd in een oude snoepfabriek in de Dominicaanse Republiek gevonden en een Duits model gril-rooster kwam uit Italië. Inmiddels worden er een paar duizend repen per maand gemaakt.

De chocolade is dus iets korrelig omdat de molenstenen de cacao en suiker niet zeer fijn kunnen malen, maar dat is dan ook het karakter van deze chocolade.

badges_non_gmo-300x62 (1)

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Taza CHIPOTLE CHILI 50%”