cart
0
Taza Cacao Puro 70%

Taza CACAO PURO 70%

Taza Cacao Puro 70% is de meest pure vorm van chocolade die in ons assortiment is gemaakt van slechts twee ingrediënten: biologische Dominicaanse cacaobonen en biologische rietsuiker. De Cacao Puro wordt met originele Mexicaanse granieten Oaxacan molenstenen twee keer gemalen – één keer alleen de bonen, en een tweede keer met de suiker erbij. Dit proces waarbij de chocolade minimaal bewerkt wordt geeft de Cacao Puro haar unieke textuur en een smaak die aan wijn doet denken.
Per verpakking 77 gram (2 discs van ieder 33,5 gram) PURE chocolade sensatie!

badges_non_gmo-300x62 (1)

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
4,95

Taza Cacao Puro 70%

Taza Cacao Puro 70% is de meest pure vorm van chocolade die in ons assortiment is gemaakt van slechts twee ingrediënten: biologische Dominicaanse cacaobonen en biologische rietsuiker. De Cacao Puro wordt met originele Mexicaanse granieten Oaxacan molenstenen twee keer gemalen – één keer alleen de bonen, en een tweede keer met de suiker erbij. Dit proces waarbij de chocolade minimaal bewerkt wordt geeft de Cacao Puro haar unieke textuur en een smaak die aan wijn doet denken.
Per verpakking 77 gram (2 discs van ieder 33,5 gram) PURE chocolade sensatie!

TAZA Stone Ground Chocolate uit Somerville, Massachusetts, is opgericht in 2006 door Alex Whitmore en Larry Slotnick. Alex raakte tijdens een reis in Mexico geïnspireerd door de meso-amerikaanse chocolade traditie, die granieten molenstenen gebruikten voor het fijnmalen van de cacaobonen.
Samen met Larry, wilde hij een traditionele chocolade maken van de allerhoogste kwaliteit en op een sociaal verantwoordelijke manier. TAZA Chocolate moest duurzaam zijn, zowel financieel als voor het milieu en gericht op de gemeenschap. De chocolade moest 100% steen gemalen zijn, biologisch en Fair- en Direct Trade. De cacaobonen komen uit Chiapas, Mexico; uit Talamanca, Costa Rica; en uit Nagua, Dominikaanse Republiek.

De productie begon in de keuken van Alex maar al snel werd er een fabrieksruimte gevonden. In Mexico werden een paar molenstenen gevonden, een antieke Italiaanse onthoutingswals werd in een oude snoepfabriek in de Dominikaanse Republiek gevonden en een Duits model gril-rooster kwam uit Italië. Inmiddels worden er een paar duizend repen per maand gemaakt.

De chocolade is dus iets korrelig omdat de molenstenen de cacao en suiker niet zeer fijn kunnen malen, maar dat is dan ook het karakter van deze chocolade.

badges_non_gmo-300x62 (1)

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Taza CACAO PURO 70%”