cart
0
Chocolade Reep Gorilla Bar 37% Chocolatemakers

Gorilla Bar Melk 37% Chocolade

Gorilla Bar Melk 37% Chocolade
Deze chocolade is gemaakt van Virunga cacao! Met het eten van deze chocolade bescherm je de gorilla’s en bied je de bewoners een betere toekomst!

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
2,95

Gorilla Bar Melk 37% Chocolade

Deze Gorilla Bar Malk 37% Chocolade is gemaakt van Virunga cacao! Met het eten van deze chocolade bescherm je de gorilla’s en bied je de bewoners een betere toekomst!
De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen.
De Gorilla bar melk 37% Chocolade bevat 37% cacaobonen, 30% melkpoeder, 23% suiker en 12% cacaoboter.

Alle ingrediënten zijn van biologische teelt afkomstig. De repen wegen 90 gram en zijn verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.

Chocolate Makers

Rodney en Enver hebben besloten chocolademakers te worden, gewoon omdat het maken van verse chocolade nu eenmaal het leukste en lekkerste is wat er bestaat!
We zoeken en importeren kleine hoeveelheden biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. We kopen de bonen direct bij de boeren voor een eerlijke prijs. Vervolgens begint het hele proces van handmatige selectie, het roosteren van de bonen, het maken van de nibs (kleine stukjes cacao boon), malen en walsen.
We malen in een oude traditionele Spaanse “Melangeur” om de chocolade vervolgens te ‘concheren’ (walsen). Soms wel 48 uur lang! Dan laten we de chocolade een tijdje rusten, zodat de smaken goed “bij elkaar kunnen komen”. Dat kost allemaal veel tijd, maar gelukkig hebben we geen haast. Naast veel tijd voegen we biologische suiker en melkpoeder toe, dus allemaal zo puur mogelijk.
De receptuur van de chocolade bepalen we door veel te proeven en te experimenteren. Elke soort boon heeft zijn specifieke eigenschappen die we zoveel mogelijk proberen terug te laten komen in de chocolade. Onze repen maken we met veel plezier en aandacht voor het ambacht en kwaliteit.

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Gorilla Bar Melk 37% Chocolade”