cart
0
Chocolade Reep Gorilla Bar 68% Chocolate Makers

Gorilla bar puur 68% Chocolade

De Gorilla bar puur Chocolade (reep) van de Chocolatemakers is gemaakt van Virunga cacao uit Congo! Een krachtige chocolade in puur.

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
3,50

Gorrilla bar puur 68% Chocolade

De Gorilla bar puur 68% Chocolade (reep) van de Chocolatemakers is gemaakt van Virunga cacao uit Congo! Een krachtige chocolade in puur. Waarom de ‘Gorilla bar’? Omdat de laatste berggorilla’s van de wereld in het Virunga Nationale Park leven in Oost Congo. Hun leefgebied wordt aangetast door de mens. Om dit tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. Deze biologische cacao voorziet de bewoners van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door houtkap en stroperij. Met het eten van deze chocolade bescherm je de berggorilla’s en bied je de mensen een betere toekomst!

De Gorilla bar is er in puur 68% cacao, we noemen hem de ‘silverback’. Het duurt ongeveer twee dagen voordat we een cacaoboon ‘omgetoverd’ hebben tot een reep. Het langste duurt het concheren, het ‘walsen’ van de chocolade. Dit doen we om de natuurlijke zuren eruit te halen en de cacao goed te vermengen met suiker en, indien van toepassing, de melkpoeder.

Alle ingrediënten zijn van biologische teelt afkomstig. De repen wegen 90 gram en zijn verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.

Chocolate Makers

Rodney en Enver hebben besloten chocolademakers te worden, gewoon omdat het maken van verse chocolade nu eenmaal het leukste en lekkerste is wat er bestaat!
We zoeken en importeren kleine hoeveelheden biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. We kopen de bonen direct bij de boeren voor een eerlijke prijs. Vervolgens begint het hele proces van handmatige selectie, het roosteren van de bonen, het maken van de nibs (kleine stukjes cacao boon), malen en walsen.
We malen in een oude traditionele Spaanse “Melangeur” om de chocolade vervolgens te ‘concheren’ (walsen). Soms wel 48 uur lang! Dan laten we de chocolade een tijdje rusten, zodat de smaken goed “bij elkaar kunnen komen”. Dat kost allemaal veel tijd, maar gelukkig hebben we geen haast. Naast veel tijd voegen we biologische suiker en melkpoeder toe, dus allemaal zo puur mogelijk.
De receptuur van de chocolade bepalen we door veel te proeven en te experimenteren. Elke soort boon heeft zijn specifieke eigenschappen die we zoveel mogelijk proberen terug te laten komen in de chocolade. Onze repen maken we met veel plezier en aandacht voor het ambacht en kwaliteit.

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Gorilla bar puur 68% Chocolade”