cart
0
Chocolade Reep Awajun Bar 80% Chocolate Makers
Chocolate Makers Rodney en Enver

Awajun Bar 80% Chocolade

Awajun Bar 80% Chocolade

De cacao van deze Awajun Bar 80% Chocolade  reep wordt door de Awajun indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in de jungle van het Amazone regenwoud in het noord-oosten van Peru. De ‘Awajun reep’ puur bevat 80% cacaobonen en 20% suiker.

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
3,50

Awajun Bar 80% Chocolade

De cacao van deze Awajun Bar 80%Chocolade  reep wordt door de Awajun indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in de jungle van het Amazone regenwoud in het noordoosten van Peru. Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze Criollo cacao komt dus rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao.
Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajun indianen in hun levensonderhoud voorzien en zijn zij niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt. Hiermee draagt deze reep bij aan het behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van cacao.
De ‘Awajun reep’ puur bevat 80% cacaobonen en 20% suiker.

Alle ingrediënten zijn van biologische teelt afkomstig. De repen wegen 90 gram en zijn verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.

Chocolate Makers

Rodney en Enver hebben besloten chocolademakers te worden, gewoon omdat het maken van verse chocolade nu eenmaal het leukste en lekkerste is wat er bestaat!
We zoeken en importeren kleine hoeveelheden biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. We kopen de bonen direct bij de boeren voor een eerlijke prijs. Vervolgens begint het hele proces van handmatige selectie, het roosteren van de bonen, het maken van de nibs (kleine stukjes cacao boon), malen en walsen.
We malen in een oude traditionele Spaanse “Melangeur” om de chocolade vervolgens te ‘concheren’ (walsen). Soms wel 48 uur lang! Dan laten we de chocolade een tijdje rusten, zodat de smaken goed “bij elkaar kunnen komen”. Dat kost allemaal veel tijd, maar gelukkig hebben we geen haast. Naast veel tijd voegen we biologische suiker en melkpoeder toe, dus allemaal zo puur mogelijk.
De receptuur van de chocolade bepalen we door veel te proeven en te experimenteren. Elke soort boon heeft zijn specifieke eigenschappen die we zoveel mogelijk proberen terug te laten komen in de chocolade. Onze repen maken we met veel plezier en aandacht voor het ambacht en kwaliteit.

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Awajun Bar 80% Chocolade”