cart
0
India Monsooned Malabar AA
Koffie  India Monsooned Malabar AA Nr 75 ArtCoffee 1000 gramKoffie India Monsooned Malabar AA ArtCoffee Nr 75 8×1000 gram

Indian Monsooned Malabar AA Koffie

Indian Monsooned Malabar AA Koffie is een krachtige zoete koffie met een typisch aroma. Kruidig, aards met tonen van karamel.

 

Eenheid Prijs  per eenheid Prijs per kilo
250 gram 5,90 23,60
1000 gram 21,20 21,20
4x1000gram 80,55 20,15
8x1000gram 152,65 19,10

 

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
?

Hoeveel kopjes koffie zet ik met deze verpakking?

Voor een filter koffie zet wijze gebruik je 5 gram gemalen koffie. Met 250 gram zijn dit 50 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 200 kopjes koffie. Voor een espresso zet wijze gebruik je tussen de 7 en de 10 gram koffie. Met 250 gram zijn dit 30 kopjes koffie en met 1000 gram zijn dit 118 kopjes koffie.
?

Welke maling moet ik hebben?

Kijk bij koffiemalingen voor uitleg over de verschillende malingen. Er worden voor malingen geen extra kosten berekend.
Wis selectie

Indian Monsooned Malabar AA Koffie is een krachtige zoete koffie met een typisch aroma. Kruidig, aards met tonen van karamel.

Indian Monsooned Malabar AA Koffie is echt een koffie met een verhaal:

De Indian Monsooned Malabar AA koffie is een uitgesproken koffie met een gouden randje. Niet alleen zijn deze zoete bonen na bewerking letterlijk goudachtig van kleur; de bijzondere Malabar koffie van de zuidkust van India wordt wel gezien als één van de grootste kwaliteitskoffies. ‘Golden Nuggets’ worden de bonen daarom ook wel genoemd. Heel verbazingwekkend is dit niet als je bedenkt dat dit product uit de Indiase deelstaat Kerala op een wel heel speciale manier wordt bewerkt. Namelijk volgens het ‘monsoonproces’ dat maar liefst 12 tot 16 maanden in beslag neemt. Dit resulteert in uitermate zachte koffie met een laag zuurgehalte op basis van 100% arabica koffiebonen: koffie gekust door de wind.

De klinkende naam van de Indian Monsooned Malabar AA koffie heeft alles te maken met zijn unieke bewerkingsproces. Die dankt deze koffie namelijk aan de Monsoonwind waaraan de bessen worden blootgesteld. Dat laatste gebeurt in speciale opslagruimtes waar de bessen worden bewaard in afwachting van de Monsoon. Zodra deze begint te waaien, worden de zijkanten van de opslagruimtes geopend zodat de vochtige wind de kans krijgt langs de koffie te circuleren. Hierdoor zwellen de bonen op en krijgt de koffie zijn milde, vochtige geur. Het regelmatig omkeren van de koffie gedurende een periode van 12 tot 16 maanden geeft de bonen hun bleekgouden teint.

De smaaksensatie van ‘Monsooned’ bonen is een koffieverhaal apart. De smaak heeft een lage aciditeit, maar is toch krachtig, prikkelend en een tikje wild. Perfect voor liefhebbers van sterke, enigszins rokerige aroma’s met aarde en karamelachtige flavors.

Kijk voor een geschenk met Indian Monsooned Malabar AA koffie >>>

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Indian Monsooned Malabar AA Koffie”