cart
0
Expobar Office Control 1 groep

Expobar Office Control 1 Groep

Expobar Office Control espresso apparaat voor verse koffie & espresso. Met handige semi-automatische feature voor het koffiezetten. Schijn bedriegt bij dit espresso apparaat in deze prijsklasse. De Expobar Office Control is namelijk uitgerust met professionele Faema E61 koffie zetgroep, koperen leidingen en boiler mét warmtewisselaar en een volledig robuuste stalen behuizing. Voor gelijktijdig gebruik van koffie, stoom en heet water. Met de Expobar Office Control zet je eenvoudig via het display 1 of 2 kopjes koffie met steeds hetzelfde inhoud. Het gemak van een semi-automaat koffiemachine! Perfect gebruiksgemak voor prijsbewuste koffieliefhebbers die kwaliteit zoeken.

0 Sterren beoordeel dit product en maak kans op een waardebon
899,00

Expobar Office Control espresso apparaat

Expobar Office Control espresso apparaat voor verse koffie & espresso. Met handige semi-automatische feature voor het koffiezetten. Schijn bedriegt bij dit espresso apparaat in deze prijsklasse. De Expobar Office Control is namelijk uitgerust met professionele Faema E61 koffie zetgroep, koperen leidingen en boiler mét warmtewisselaar en een volledig robuuste stalen behuizing. Voor gelijktijdig gebruik van koffie, stoom en heet water. Met de Expobar Office Control zet je eenvoudig via het display 1 of 2 kopjes koffie met steeds hetzelfde inhoud. Het gemak van een semi-automaat koffiemachine! Perfect gebruiksgemak voor prijsbewuste koffieliefhebbers die kwaliteit zoeken.

Topklasse Expobar Office Control espresso apparaat

 • Professionele E61 koffie zetgroep
 • Warmtewisselaar voor gelijktijdig koffie en stoom
 • Koperen boiler en leidingen
 • Milieubewust met boilerisolatie
 • Semi-automaat voor 1, 2 kopjes of continu koffie afgifte
 • Hogedruk pomp (15 bar)
 • Automatisch antikalk waterfilter in reservoir
 • Stoompijp en kokend watertap
 • Optie voor ESE koffie servings met speciale portafilter

Optie: Aansluiting op Waterkraan

Als je wilt kan de Expobar Office Control ook geleverd worden met aansluiting op een vaste waterkraan. Je hoeft dan nooit meer water bij te vullen en koffiekopjes van de espressomachine te halen. Dit kan direct bij aankoop of later als jouw situatie wijzigt. Het enige wat je nodig hebt is een extra waterkraantje in de buurt van de espressomachine.

Specificaties Expobar Office Control

 • Afmetingen koffiezetapparaat: 25cm B, 42cm D, 41cm H
 • 1.5 liter koperen koffieboiler
 • 2000 Watt verwarmingselement
 • 15 Bar hogedruk pomp
 • 3 liter waterreservoir
 • Gewicht 20 kg
 • 230 Volt

Meegeleverde Accessoires

 • Portafilter met 2-uitlopen
 • Filterbakjes voor 1 en 2 kopjes koffie
 • Automatisch antikalk waterfilter
 • Blindfilter voor reiniging koffie zetgroep
 • Kunststof tamper & maatlepel voor gemalen koffie

Details Expobar Office Control:

Professionele Faema E61 koffie zetgroep

Deze fameuze koffie zetgroep is in 1961 ontwikkeld door Faema en sindsdien dé standaard voor topklasse koffiezetapparaten. Wat maakt de E61 koffie zetgroep van de Expobar Office Control zo bijzonder? De zetgroep is zwaar uitgevoerd met ruim 4 kilo aan staal. Het thermosyphon principe leidt continu heet water door de zetgroep. Dit biedt optimale thermische eigenschappen voor het koffiezetten. Hiernaast heeft de koffie zetgroep en filterhouder de grootste diameter in de markt (58 mm). Voor een perfecte extractie en crèma van de koffie. Via de druktoetsen op het display bedien je eenvoudig het doorlopen van het water dat automatisch stopt als de koffiekopjes vol zijn. Een ander voordeel van de E61 industriestandaard is, dat het eenvoudig te onderhouden is en er altijd onderdelen voorradig zijn.

Koffiezetapparaat met Warmtewisselaar

De beste klasse koffiezetapparaten, zoals de Expobar Office Control, zijn uitgerust met warmtewisselaar, afkomstig uit de horeca. Deze techniek haalt het koffiewater direct uit het waterreservoir, leidt het door de warmtewisselaar (metalen buisje) naar de boiler, het koude water wordt zo indirect verwarmd door de hete koffieboiler (op circa 120° C) en bereikt met een optimale temperatuur de koffie zetgroep. Het grote voordeel hiervan is dat de koffieboiler continu op één stabiele (stoom)temperatuur wordt gehouden. Met de Expobar Office Control kan je daarom altijd direct stomen of kokend water aftappen en tegelijkertijd koffiezetten. Ideaal voor liefhebbers van cappuccino, latte macchiatto of espresso macchiatto. Eenvoudige espressomachines zonder warmtewisselaar halen het water direct uit de koffieboiler (op circa 100° C). Om te kunnen stomen moet je wachten tot de koffieboiler boven het kookpunt is (naar circa 120° C). Wil je daarna koffie zetten dan moet de koffieboiler weer afkoelen anders krijg je een verbrande, bittere koffie.

Semi-automatische espressomachine

De Expobar Office Control is een semi-automatische espressomachine. Handig voor thuis of kleinschalige horeca. Het wil zeggen dat er handmatig versgemaalde koffie in het filterbakje wordt geplaatst en daarna via het display met druktoetsen automatisch koffie wordt gezet. Voor 1 of 2 kopjes koffie met steeds dezelfde inhoud waarbij de machine vanzelf stopt. Of voor continue koffie afgifte waarbij u handmatig de machine stopt.

Stoompijp & Kokend Watertap

Expobar heeft nog een paar handige extra’s aan de Office Control toegevoegd. Met een complete uitrusting van de stoompijp en aparte watertap. Een ander voordeel is dat de espressomachine is uitgerust met een volwaardige koperen boiler van 1.8 liter. Dit garandeert flinke stoompower voor perfect melkschuim. Heerlijk voor de cappuccino, latte macchiatto, caffè macchiatto, koffie verkeerd of warme chocomelk. De watertap van de Expobar Office Contraol levert direct kokend water: handig voor een kopje thee of bouillon. Eigenlijk is de Expobar een complete warme dranken apparaat.

Milieubewuste Boilerisolatie

Expobar heeft als één van de weinige espressomerken de boilers geïsoleerd van haar koffiezetapparaten. Een energiebesparende en zuinige keuze. Maar het biedt meer voordelen. Door de isolatie worden de interne componenten in de espressomachine minder heet. En omdat de geïsoleerde koffieboiler minder snel afkoelt worden de thermostaten en verwarmingselementen minder belast, dat scheelt in de levensduur.

Laagwater Beveiliging in Expobar Office Control

Expobar heeft ook aan veiligheid gedacht. In het koffiezetapparaat zit een laagwater beveiliging. De machine schakelt automatisch uit als het niveau in het waterreservoir te laag is. Dit voorkomt dat de espressomachine droogkookt en defect raakt. Door het reservoir bij te vullen met water, start de Office Control weer.

Koffiekopjes Verwarmer op koffiezetapparaat

Bovenop de Expobar Office Control is een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in de espressomachine. Een flinke ruimte om diverse koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso te zetten. Bij deze espressomachine is de ruimte extra groot omdat de bovenzijde helemaal doorloopt tot de voorkant. Voorverwarmd keramiek is essentieel voor versgezette koffie.

Automatische Ontkalker in Expobar Office Control

Kalk vormt een potentieel gevaar voor elk koffiezetapparaat. Om kalkaanslag te voorkomen heeft de Expobar Office Control een koperen koffieboiler en leidingen, deze zijn minder gevoelig voor kalkaanslag. Bovendien is de espressomachine uitgerust met een automatisch waterfilter die aan de slang in het waterreservoir is bevestigd. Hierdoor wordt het water eerst ontkalkt voordat het door de espressomachine wordt geleid. Dit waterfilter moet je eens per 1 a  2 maanden vervangen.

2 Jaar Garantie op Koffiezetapparaten

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Expobar Office Control 1 Groep”