Rode bril
Als wij koffie gaan cuppen (proeven) zetten we een rode bril op onze neus. Het is een proces waarbij de smaak en kwaliteit van de koffie wordt beoordeeld. Maar waarom die rode bril dan?
Neutrale smaakbeoordeling :
De kleur van koffie kan intuïtief je smaak beïnvloeden. Rood licht van een rode bril helpt de kleur te maskeren, zodat je de geur en smaak volledig kunt absorberen.
Eerlijke beoordeling :
Door de kleur weg te nemen, beoordeel je de koffie op wat echt telt: aroma, smaak, zuurgraad, mondgevoel en nasmaak. Dit maakt je beoordeling een stuk objectiever.
Consistentie :
Het gebruik van een rode bril zorgt voor een gestandaardiseerde omgeving, wat helpt om elke proefbeurt eerlijk en consistent te maken. Dit is vooral belangrijk bij het inkopen en samenstellen van de koffie.
Kortom, met rood licht van een rode bril tijdens het cuppen, zorgt ervoor dat je volledig gericht bent op de essentie van de koffie, zonder dat er kleurverschillen ontstaan. Zo krijg je een eerlijke en meer gefocuste smaakervaring!
Ben jij op zoek naar één van onze heerlijke koffies klik dan hier!