Nieuwe Item koffie lijn

Frans de Grebber is gestart met een nieuwe item koffie lijn waarmee we met verschillende koffie soorten komen. De eerste drie items zijn een feit: LENTE, MEPPEL filter en MEPPEL espresso. Deze drie koffies worden persoonlijk door Frans de Grebber in Meppel gebrand. Niet alleen de melanges zijn nieuw. Dat geld ook voor de fleurige verpakking, waarop de naam ‘Meppel’ prominent te zien is. Verantwoordelijk voor het eigentijdse ontwerp is illustrator Wijtze Valkema.

LENTELente koffie

De LENTE koffie van 2017 is een samenspel van twee koffiesoorten, waarbij de Ethiopia Limu de boventoon voert. Het resultaat is een koffie met een oase van bloemen en fruit. Zacht zoete tonen van perzik en limoen. Met een soepele body en een fluweel zachte aciditeit. Liefelijk! Een koffie om bij weg te dromen, met een licht lentebriesje in je gezicht.

MEPPEL espressoMeppel espresso koffie

De MEPPEL espresso is een volle, stevige en uitgebalanceerde espresso koffie. Geroosterd in het bruisende stadje Meppel met haar gezellige straten, grachten en pleinen. Een heerlijke espresso koffie voor elk moment van de dag.


MEPPEL filterMeppel filter koffie

Meppel filter laat zich omschrijven als een ouderwetse degelijke filterkoffie met karakter. Geroosterd in het bruisende stadje Meppel vol beleving en gezelligheid. Een traditionele filterkoffie waar je weer blij van wordt.

 

Blaadjes, bessen, bloemen en verschillende lettertypes vormen een terugkerend onderdeel in de ontwerpen van Wijtze Valkema. Zij zorgen, samen met de kenmerkende kleurvlakken, voor de fleurige uitstraling van de door hem ontworpen verpakkingen voor de nieuwe koffielijn van Frans de Grebber.

Wijtze Valkema

Wijtze Valkema
Wijtze Valkema

Commercieel illustrator Wijtze Valkema studeerde in 2005 af als grafisch ontwerper en liep stage bij verschillende ontwerpstudio’s in Nederland en Amerika. Hij werkt als free lance illustrator voor onder meer Het Finacieel Dagblad, en de Consumentenbond. Daarnaast ontwerpt hij onder meer boekomslagen, logo’s en verpakkingen.

In 2014 begon Wijtze Valkema een project genaamd Drip-For-Drip waarbij hij illustratoren uit binnen- en buitenland uitnodigt voor het uitwisselen van een koffiebeker-illustratie rondom een bepaald thema zoals kerst, films en muziek. Daarnaast schrijft hij voor Drip For Drip over commerciƫle kunst, illustratoren en het freelance leven.

Nieuwe item koffie kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *