Logo Makina

Perfectie bij elke extractie!

Het aanbod van de traditionele espressomachines is vrij groot. Rotatiepomp of een vibratiepomp? PID-regeling of een drukschakelaar? Warmtewisselaar of een dubbele ketel of zelfs een enkele ketel? Is het vermogen van de ketel belangrijk?

Vaste wateraansluiting of alleen watertank? Heb ik een shottimer nodig? Maakt het materiaal van de componenten uit?


We weten precies wat je nodig hebt en wat je niet nodig hebt om thuis het plezier van een echte espresso te ervaren. We beantwoorden tenslotte graag al uw vragen om u uit te leggen waarom de MAKINA S7 PRO-PID uw perfecte keuze kan zijn.

Het meest krachtige, compacte, uitzonderlijke retro-design en past in elke keuken. Onze espressomachine is uniek ontworpen en verschilt van andere fabrikanten omdat we weigerden compromissen te sluiten bij het maken van dit meesterwerk.

Ontworpen in Amsterdam

gemaakt in Milaan


Krachtig, retro design, professionele features en voorzien van de belangrijkste functies die je nodig hebt om een perfecte espresso te zetten. Ons belangrijkste doel is om onze koffieliefhebbers te voorzien van de beste espressomachine die we ooit kunnen bedenken. De MAKINA S7 PRO-PID is gebouwd met hoogwaardige componenten en wordt met de hand gemaakt in Italië.

Specificaties:

De MAKINA S7 PRO-PID is gebouwd met componenten van zeer hoge kwaliteit. Het is met de hand gemaakt in Italië. We hebben ervoor gekozen om geen compromissen te sluiten met betrekking tot onderdelen of functies van onze machines.


1.   Stille ingebouwde roterende pomp. Professionele rotatiepomp zorgt voor een stabiele druk van 9 bar.

2.   Warmtewisselaar. Geeft de mogelijkheid om tegelijkertijd koffie te zetten en melk op te schuimen.

3.   PID-regelaar. Proportioneel integraal afgeleide, volledige temperatuurregeling.

4.   Schot timer. Perfectie bij elke extractie.

5.   Schakelbare tank/directe wateraansluiting.

6.   Vermogen 1800 W. Stabiele voeding.

7.   Hoge kwaliteit koperen boiler 3L. 50% meer capaciteit dan gemiddelde espressomachines.

8.   Terugslagklep. Toegepast op het bijbehorende hydraulische circuit en automatisch overdrukafvoersysteem.

9.   Overdrukventiel ketel.

10. Volledig spiegel gepolijste buitenkant van hoogwaardig roestvrij staal.

11. Pre-infusiefunctie.

12. Ketel manometer.

13. Pomp manometer.

14. Watertank 2L.

15. Geïsoleerde ketel om energie te besparen.

16. Hendelkleptechnologie push & go. Elegant ergonomisch ontwerp.

17. Dubbele elektronische sensoren, minimale niveauregeling van interne tank via elektronische kaart, met automatische totale blokkering van alle 

       machinefuncties in geval van ontbrekend water.

18. Indicator waarschuwing O-led-verlichting.

19. Cool touch stoompijpje.

20. RVS verstelbare poten.

21. Ergonomisch ontworpen houten portafilters.

22. Originele E61 zetgroep.

23. Complete houten set handgrepen.

24. Snelle warmte. In 9 min klaar om te serveren.

25. Zacht en gemakkelijk te sluiten uitneembare lekbak.

26. Optionele waterafvoer in de lekbak.

27. Verstelbare voeten hoogte.

28. Roestvrijstalen kopjeswarmer.

29. Gesloten lekbak met een inhoud van 1000 ml.

30. Gegarandeerde thermische stabiliteit met hoge professionele prestaties.

De krachtigste en meest compacte espressomachine die in elke keuken past.

Afmeting Makina

Informatie en verschillen

Het verschil tussen roterende pomp en vibratiepomp:

Een espressomachine heeft een bepaalde hoeveelheid stabiele waterdruk (9 bar) nodig om een perfecte espresso te maken. Om dit te bereiken heb je een rotatiepomp nodig. Dit soort waterpompen zijn ook een cruciaal onderdeel van professionele espressomachines. De rotatiepomp is stil, stabiel, bouwt de druk langzaam op en is duurzaam door zijn lange levensduur. Rotatiepompen zijn echter groot van formaat en hebben wat ruimte nodig om in de espressomachine te worden geïnstalleerd. Ze zijn ook vrij duur.

Helaas hebben veel fabrikanten van espressomachines ervoor gekozen om hun semi-professionele machines te installeren met een goedkope, zeer luidruchtige en onstabiele vibratiepomp. Dit soort waterpompen zorgen door trillingen voor de gewenste druk en kunnen daarom niet de stabiele 9 bar leveren tijdens de extractietijd. Ze zijn inderdaad erg klein van formaat, dit maakt ze aantrekkelijk voor het produceren van compacte espressomachines. Als de kwaliteit van uw afzuiging ertoe doet, kies dan altijd een rotatiepomp boven een vibratiepomp.

De MAKINA bestaat uit een grote geïsoleerde koperen boiler van 3 liter. Gecombineerd met een PID, een 1800 W warmtewisselsysteem en een sterk verwarmingselement. Dit garandeert de stabiliteit van de temperatuur, de kwaliteit van de extractie en de sterkte van het stoomvermogen. Dit soort ketels zijn veel beter dan kleine ketels en zelfs beter dan dubbele ketelsystemen.

Of je nu een espressofreak, cappuccinoliefhebber of theefanaat bent, de MAKINA zal je verwachtingen zeker waarmaken of zelfs overtreffen. De MAKINA kan probleemloos tot 200 kopjes per dag produceren.

Enkele ketel, dubbele ketel en warmtewisselaar (HX)

Enkele ketel

Espressomachine met één ketel bevat slechts één ketel om zowel heet water als stoom naar de zetgroep en de stoompijp te verdelen. De gewenste zettemperatuur van een espresso shot is 92 ° C. Om stoom te produceren, moet de watertemperatuur hoger zijn dan 100 ° C. Dit betekent dat u de temperatuur moet wijzigen en een paar minuten moet wachten voordat u melk kunt opschuimen nadat je je espresso shot hebt genomen.

Dubbele ketel

Espressomachines met dubbel boilersysteem bevatten twee aparte boilers, één voor kokend water en één om stoom te produceren. Beide ketels hebben hun eigen gewenste temperaturen, die perfect zijn afgestemd op het betreffende doel (brouwwater of stoom). Het nadeel van twee ketels in huishoudelijke machines, is dat ze beide niet echt groot kunnen zijn. Anders zouden ze te veel ruimte in de machine in beslag nemen. Hierdoor zijn de ketels een stuk minder stabiel in temperatuur dan grote ketels met een warmtewisselaar.

Dubbele ketels worden veel gebruikt in grote, meergroepsmachines in de professionele industrie. De ketels van machines van dit formaat hebben een aanzienlijk grotere capaciteit, wat betekent veel meer controle op de keteltemperatuur, vooral wanneer de machine bezet is met een PID. Maar dit is niet het geval voor kleinere machines die in elke keuken moeten passen.

Warmtewisselaar (HX)

HX-machines maken het mogelijk om gelijktijdig brouwwater en stoom te gebruiken zonder wachttijden. De stoom komt uit de ketel, die een totale temperatuur heeft van meer dan 100°C, perfect voor het gebruik van de stoomlans. Het zetwater wordt direct vanuit de verswatertank door de boiler naar de zetgroep gepompt. Door het water door de boiler te laten lopen, bereikt het water een temperatuur van meer dan 100°C en wordt het op de perfecte temperatuur van ca. 90 ° C op weg naar de zetgroep. De twee belangrijkste voordelen zijn de hoge temperatuurstabiliteit en de lage onderhoudskosten. Optimaal voor thuisbarista's kleine horeca en voor kantoren.

De watertemperatuur is erg belangrijk bij het zetten van koffie. Er zijn twee manieren om de temperatuur van de espressomachine te regelen:

Traditionele thermostaat

Een thermostaat verwarmt de ketel totdat deze de gewenste temperatuur heeft bereikt. Wanneer de temperatuur boven zijn doel stijgt, wordt het verwarmingselement uitgeschakeld. Dit proces wordt voortdurend herhaald. Het resultaat is een inconsistente extractiekwaliteit.

PID

PID staat voor Proportional-Integral-Derivative. Stabiliteit is de sleutel voor espressomachines die worden bestuurd door een PID. De PID evalueert en meet de drie toestanden van de keteltemperatuur; de huidige temperatuur, de waarden van de gemeten temperaturen in het verleden en de benodigde temperatuur. Met andere woorden, de PID onderzoekt continu de drie toestanden om de gewenste warmtetemperatuurwaarde te bereiken.


PID-controllers worden gebruikt in een breed scala aan industriële apparaten. De MAKINA S7 Pro-PID is voorzien van een PID-systeem om de stabiliteit en de kwaliteit van de temperatuurregeling te waarborgen. Hierdoor kun je als thuisbarista experimenteren met verschillende braadprofielen en temperaturen.