Koffiebrander gekocht

Na een lange zoektocht en heel veel opties naast elkaar te hebben gelegd zijn we uitgekomen op een nieuwe Giesen koffiebrander. De brander wordt momenteel gebouwd en zal begin juni van dit jaar geplaatst worden.

Old School Roast Methode

Dan kunnen we beginnen met het branden van onze eigen koffie en de “Old School Roast Methode”. De kennis en jaren lange ervaring hebben we in huis, nu alleen de koffiebrander nog.

Giesen koffiebrander

De Giesen koffiebrander die wij hebben aangeschaft is voorzien van de aller nieuwste technieken en mogelijkheden. Zo is de trommel- en luchtsnelheid regelbaar, zit er en dubbele motor in voor het koelen van de koffie, een ontstener voor het zuiveren van de koffie product vreemde deeltjes, een Brandprofiel Systeem voor het regelen van het brandproces en een electrostatisch filter voor het zuiveren van stof, geur en rook. Het eerste deel van de trommel en voorplaat van de Giesen koffiebrander zijn gemaakt van gietijzer. Hierdoor worden de voordelen van gietijzer door het vasthouden en gelijkmatig verdelen van hitte gecombineerd met het karakter van staal, waardoor de temperatuur tijdens het brandproces ook snel kan worden aangepast wanneer dit nodig is. Vanwege de mooie traditionele uitstraling van de koffiebrander hebben wij gekozen om hem in het zicht, achter in de winkel te plaatsen zodat we de klanten kunnen laten zien hoe wij de koffie roosteren.

ArtCoffee

ArtCoffee - Koffie van Frans de GrebberDe koffie brengen we onder de naam ArtCoffee op de markt. ArtCoffee is ons eigen koffiemerk die we nu nog bij verschillende koffiebranderijen laten branden. Met de nieuwe koffiebrander kunnen we straks dagverse koffie leveren.

We leveren de ArtCoffee in de winkel Frans de Grebber, en via de webshop aan particulieren, bedrijven en horeca.

Naast het branden van koffie voor ons eigen merk gaan we ook starten met het branden voor derden.

Uitleg soorten en verpakking ArtCoffee

ArtCoffee kopen

Ik wil meer informatie

 

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst!
    De koffie smaakt altijd al lekker bij je,Nu nog beter,kom binnenkort weer proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *