Kenya AA Top Baragwi Thimu

Deze Kenya AA Top Baragwi Thimu koffie heeft een overvloed van smaak en intensiteit en komt uit het Keniaanse dorpje Baragwi. Thimu is een watermolen. Het woord thimu betekent “Spreuken” in Kikuyu; in het verleden zouden de plantagemedewerkers  samenkomen op deze plek tijdens pauzes, om van hun oudsten te leren over de Kikuyu spreuken. Deze lessen, doorgegeven door generaties, werden beschouwd als essentieel voor wijsheid en begrip in de Kikuyu-Gemeenschap. Vandaag, werkt de Thimu molen op een plaats die vol zit met de geschiedenis van eeuwen van koffieboeren. De Kiringa-rivier biedt zoet water, nodig zijn voor effectieve gisting. Ongeveer 3000 boeren gebruiken de Thimu wet mill voor het verwerken van hun oogst.

De Baragwi Farmers Co-op, vernoemd naar het kleine dorpje waar het zich bevindt. Het grenst aan met Ngariama en Njuki-ini locaties in het Oosten, Kabare en Kirima locaties in het westen; MT Kenia in het noorden en de Mwea divisie in het zuiden. Rijk met vulkanische bodem, is deze regio erkend voor een mooie romige body dat de dynamische aciditeit van de Keniaanse koffie zo uniek maakt. De Baragwi-coöperatie heeft meer dan 16,892 geregistreerde leden. Deze leden zijn afkomstig van de 12 watermolens  die de samenleving vormen. De maatschappij heeft een personeelsbestand van 137 medewerkers waarvan 31 vrouwelijke en 106 mannelijke medewerkers.

het hoofdkantoor van de gemeenschap is gevestigd op de Kianyaga markt aan het einde van de asfaltweg Kutus/Kianyaga. De organisatie  werd geregistreerd in oktober van 1953 voor het bevorderen van sociale economische belangen van haar leden, verwerken en exporteren van koffie en toegang tot betere markten.

Smaakkenmerken:

Complexe, romige body met een levendige aciditeit. Lichte smaak van bloemen, en fruitige tonen van honing, lavendel, cranberry, tropisch fruit, jus d’orange en bessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *