De mensen

Hieronder lees je meer over het team achter fransdegrebber.nl en de fysieke koffiewinkel in Meppel. Dit zijn de mensen die met veel plezier en enthousiasme voor je klaar staan. 

Manouk de GrebberKoffiewinkel - Manouk de Grebber

Enkele dagen per jaar als Frans een dagje vrij heeft of op een welverdiende vakantie is, sta ik in de winkel en verzorg ik de internet bestellingen.

Passie:

Het enthousiasme van mijn vader heb ik van jongs af aan meegekregen. Als kind hielp ik al mee in de koffiebranderij waar hij toen der tijd werkte, nu sta ik graag in de winkel, elke keer als ik in de winkel sta, is er weer  wat nieuws te zien en te leren.

Dagelijks leven:

In mijn dagelijkse leven woon en werk ik met mijn vriendin en onze twee hondjes in een natuurgebied op de Veluwe. Het ondernemen zit in de familie, onlangs ben ik een eigen bedrijf begonnen in leervrije schapenvachten;  www.vachtvanvilt.nl , hier ben ik dagelijks mee bezig en ondertussen geniet ik van het buitenleven!

Frans de GrebberKoffiewinkel - Frans de Grebber

Eigenaar van de gelijknamige koffie thee en chocolade winkel en de catering.

Passie:

Het ontwikkelen van concepten, internet,  marketing, melangeren  van koffie en thee, koffie branden, chocolade, met de koffie- catering  op de evenementen staan, het maken en serveren van koffie thee chocolade, B-B  en natuurlijk in de winkel werken.

Dagelijks leven:

Mijn dagelijkse leven is verweven met de koffie thee en chocolade. In mijn vrije tijd speel ik in een band en mag graag naar muziek luisteren.  Met vakantie zoek ik het liefst de zon op ergens in de natuur, maar bezoek dan natuurlijk nog wel even een kiosk of espressobar.

Alydia SchonewilleKoffiewinkel - Alydia Schonewille

Sinds enkele jaren ben ik verbonden met de winkel en doe de administratie en de inkoop .  Heel af en toe sta ik in de winkel en  bedenk samen met Frans nieuwe plannen en concepten die we samen  realiseren.  Je kunt mij ook op de festivals en evenementen  vinden waar we onder andere koffie schenken.

Passie:

Mijn Passie voor koffie en thee is de laatste jaren ontwikkeld ik ben aangestoken door de passie van Frans. Maar heb ook  ontdekt dat ik het  proeven van verschillende koffie soorten een prachtige ontdekkingsreis vind, al de verschillende smaak sensaties. Verder hou ik mij bezig met  het ontwikkelen van nieuwe samenstellingen van thee, vooral gericht op verschillende lichamelijke en geestelijke klachten.  Ik hoop in de loop van 2016 een mooie thee lijn neer te kunnen zetten.

Dagelijks leven:

In mijn dagelijks leven werk ik als praktijk ondersteuner geestelijke gezondheid zorg bij verschillende huisartspraktijken. Daarnaast verzorg  ik mindfulness trainingen en workshops , vanuit mijn eigen bedrijf  www.alydia.nl

Ayla de GrebberKoffiewinkel - Ayla de Grebber

Etaleur, winkelinrichting en barista

Passie:

Mijn passie is om de winkel er mooier uit te laten zien en het concept en de producten tot hun recht te laten komen. Ook vind ik het leuk om met de koffie-catering van Frans de Grebber op verschillende evenementen te staan.

Dagelijks leven:

In mijn dagelijks leven studeer ik eventmarketing in Arnhem en werk ik in de horeca en mode branche.

Marieke TeunissenKoffiewinkel - Marieke Teunissen

Functie:
Sinds 2011, na een stage in de 10e klas van de Vrije School  Zutphen, werk ik in de weekenden bij Frans in de winkel. Ik heb het goed getroffen te werken in een winkel waar elke dag vriendelijke mensen komen voor hun vers gemalen koffie of doosje bonbons.

Passie:
Zowel koffie, thee als cacao zijn mooie pure producten die overal over de wereld hun oorsprong vinden. De herkomst van al die verschillende soorten koffie en thee vind ik fascinerend, verhalen over alles wat er al mee gebeurd is voordat wij ervan kunnen genieten.

Dagelijks leven:
Momenteel studeer ik autonome beeldende kunst aan Academie Minerva in Groningen, waar ik ervan geniet elke dag onderzoekend en creërend bezig te zijn.

Roos JepmaKoffiewinkel - Roos Jepma

Functie:
In het weekeind en met vakanties werk ik bij Frans in de winkel en ga ik mee met de Espresso-BAR en de Food-Truck caravan met Coffee & Crêpes.

Passie:
Mijn passie voor koffie begon  bij de eerste keer dat Frans een espresso voor mij zette. Dat er zo veel smaak in zo’n klein kopje zit. En nadat ik een filmpje zag van iemand die een prachtige latte art maakte was ik meteen verkocht, dat wil ik ook kunnen!

Dagelijks leven:
Ik zit al vanaf m’n achtste op circus en ben op 17 augustus 2015 begonnen met een artiest theater opleiding in Leeuwarden. Acteren is altijd een van mijn passies geweest. Ook zit ik in de circus theatergroep Ketü waar wij regelmatig mee optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *