1 op de 4 dranken is koffie

We staan er niet altijd bij stil, maar van alle drankjes die op een dag worden gedronken = 1 op de 4 dranken is koffie (bijna een kwart (23%). Na water is koffie daarmee de meest gedronken drank van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Nescafé en Nescafé Dolce Gusto.

Een kwart van de kopjes koffie drinken Nederlanders buiten de deur en dan vooral op het werk om op te laden voor een nieuwe werkdag of een boost te krijgen tijdens het werk of misschien omdat het gewoon ook lekker is.

Top 3

Water is de meest gedronken drank van Nederland met 26 procent van alle dranken die men op een dag drinkt. Koffie staat op tweede plek. Thee maakt de top 3 van dranken compleet. Hieronder het hele overzicht:

Water 26%
Koffie 23%
Thee 15%
Zuivel 9%
Frisdrank 9%
Sap 7%
Alcohol 6%
Limonade 3%
Chocoladedranken 2%
Energydrinks 1%

“De koffiemarkt is volop in beweging, ook in Nederland. We zien een verschuiving naar kwaliteit, zowel thuis als op het werk. We zitten in een markt waar geëxperimenteerd wordt met koffievariaties en waar men variëteit, kwaliteit, snelheid en een acceptabele prijs eist”, zegt Arthur van Keeken van Nescafé.

Buitenshuis
Een kwart van alle koffie die in Nederland wordt gedronken drinken we niet thuis. Driekwart hiervan drinkt men op het werk, hoofdzakelijk in een kantoor omgeving, 18 procent in horecagelegenheden, 5 procent op ‘vrijetijdslocaties’ (bijvoorbeeld pretparken) en 3 procent onderweg.

Werkwijze
Het onderzoek van Nescafé en Nescafé Dolce Gusto is in 30 landen uitgevoerd. In Nederland deden zo’n 2.000 respondenten mee die in totaal 26.878 drinkmomenten registreerden. De deelnemers hielden de drink momenten inclusief kraan water van één dag bij en registreerden dit online.

Mocht je voor op het werk een lekkere koffie oplossing zoeken verwijzen we je graag naar Frans de Grebber – zakelijk.

1 op de 4 dranken is koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *